29 EKİM COŞKUSU KÖRFEZ’İ SARDI
 Kutlamalar Alparslan Türkeş Stadyumunda Başladı

Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümü kutlamaları önceki gün Körfez Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. Yılı kutlamaları Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can’ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Körfezli protokol üyelerini makamında tek tek ağırlayarak tebrikleri kabul eden Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Belediye Başkanı İsmail Baran ve Garnizon Komutanı Yarbay Savaş Erdoğan, daha sonra kutlamaların yapılacağı alan olan Alparslan Türkeş Stadyumuna geçtiler.

Kutlamalara Katılım Yoğundu

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ilimizde ve dış temsilciliklerde okunacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okunması ardından öğrenciler Cumhuriyet konulu şiirler okudular. İlginin en üst seviyede olduğu kutlamalara Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ve Eşi Şengül Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Garnizon Komutanı Yarbay Savaş Erdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Fikret Çetin Kale, Körfez Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Amirleri, Öğrenciler, Veliler ve çok sayıda Körfezli vatandaş katıldı.

Şiirler ve Kompozisyonlar ‘Cumhuriyet’ İçin Okundu

Kutlamalar Körfez’de eğitimlerini sürdüren öğrencilerin okuduğu şiirler ve kompozisyonlarla devam etti. Beyzanur El hazar ‘Bugün’, Umut Durmaz ’29 Ekim’, Emin Soydaş ‘Cumhuriyet’ şiirlerini okudu. Öğrencilerin okuduğu şiirler ardından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıldönümü nedeniyle ilçe öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve atletizm dallarında yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Garnizon Komutanı Yarbay Savaş Erdoğan, Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan takdim etti. Yapılan ödül töreninin ardından halk eğitim ve ASO merkez müdürlüklerinin hazırladığı Muş yöresi halk oyunları gösterileri büyük alkış topladı.

Geçit Töreni İzleyiciler Tarafından Ayakta Alkışlandı

Gerçekleşen 29 Ekim kutlamalarında diğer öğrencilerin adına Ümit Cem Özdemir bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olduğunun vurgusunu yapan Ümit Cem’in konuşması izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Daha sonra geçit töreni için hazırlanan okullar, bayrakları ve flamaları ile geçit töreni yapmak üzere güzel bir görüntü oluşturdular. Sırasıyla protokolü selamlayan geleceğin teminatı olan öğrenciler izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.








Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817