3D YAZICI VE TASARIM MERKEZİ AÇILDI
 Körfez (42 Evler) Mahallesi Seyhan Sokak No 6 adresinde 3 katlı bir binada bulunan merkezin açılışına Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün, İzmit Kaymakamı, Ersin Emiroğlu, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe,  Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Akbulut,  Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Ak Parti milletvekili adayı Halit Çokan, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Tandoğan, belediye meclis üyeler, belediye başkan yardımcıları, mahalle muhtarılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta  Başkan Doğan’ın kızı Ece Doğan da yer aldı.

                                                       

TÜRKİYE BUNLARI HEP ÇÖZDÜ

 

Açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,” adaylık projelerimden olan burasının açılışını yapmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Projede Bakanımızın da bizlere önemli katkıları oldu. Üniversitemizin, hocalarımızın, milli eğitimimizin, birçok kuruluşumuzun destekleriyle çok önemli olan merkezimizi birlikte açıyoruz” dedi.

Türkiye gündemi ile ilgili de görüşlerini dile getiren Doğan, “Türkiye ne zaman ileriye gitse bu tür badireler hep başına geliyor. Türkiye bunları hep çözüyor. Birliğini, beraberliğini ortaya koyuyor ve bu oyunları bozuyor. Teröre vereceğimiz en güzel cevap, bu tür çalışmaları yaparak en öne geçme ve medeniyetler yarışında başarıl olmaktır” şeklinde konuştu.

 

3D YAZICI VE TASARIM MERKEZİ DE ÖRNEK OLACAK

 

Yaptıkları projeler ile Türkiye’ye örnek olduklarını da söyleyen Başkan Doğan, “Muhtar Hizmet Masası Türkiye’de bir ilkti örnek proje seçilmişti. Artık Bakanlık talimatıyla tüm belediyelerde muhtarlık müdürlükleri oldu. Bisiklet projemizi 6 yıl önce hayata geçirdik. Bu sene hükümetin politikası haline geldi. Bisiklet yolları örnek oldu. Okul Hizmet Masası, Bebek Emzirme Kabinlerimiz, gençlere yönelik olarak Cephanelikte spor kompleksimiz, Genç Girişimciler Merkezimiz ve son olarak 3 D Yazıcı Merkezimiz de örnek alınacaktır.

 

GENÇLERİMİZ MERKEZİMİZLE TANIŞSIN

 

Açılışımızı yaptığımız bu merkezimizle çocuklarımızın, gençlerimizin tanışmasını istiyoruz. Tasarım yetenekleri gelişsin. 3 D Yazıcı Sistemlerine ilgi duysunlar istiyoruz. Bu tasarım merkezi sayesinde Türkiye belki de 3 d yazıcısını üreten ülke olacak. Bu merkez güçlü Türkiye’nin gelecekte ülkeler ve uygarlıklar mücadelesinde yine anlı şanlı geleceğine ufak bir mihenk taşı olacaktır.

 

GELECEĞİN SANAYİ DEVRİMİ

 

Okullarda da bu uygulamanın hayata geçmesini temenni ediyoruz. 3D Yazıcı sınıflarının kurulması gerektiğine inanıyoruz. Belediye olarak buna katkı da sağlarız. Sanayi devrimi olarak da nitelendirilen bu alanda bir sıçrama tahtası olarak destek verilsin istiyoruz. Şehrimize ve ülkemize merkezimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu da konuşmasında “Türkiye’ye örnek olmak, Türkiye projesi haline gelmektir. 3D Yazıcı ve Tasarım Merkezi’nin son derece aktif ve verimli olarak kullanılacağına inanıyorum. Başkanımıza kentimize böyle bir merkez kazandırdığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

GENÇLERİMİZ NE HAYAL EDİYORSA BU MERKEZDE YAPACAK

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün de açılışta yaptığı konuşmada 3 D Yazıcı ve Tasarım Merkezi’nin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “gençlerimiz ne hayal ediyorsa bu merkezle o hayallerini hayata geçirebileceklerdir. Gelecekte akıl teriyle zengin olmak mümkün olacak. Nevzat Doğan’ı böylesine önemli bir merkezi açtığı için kutluyorum. Burası, ülkenin her yerinde yaygınlaşması için öncü  olacaktır” şeklinde konuştu.

 

TÜRKİYE’DE BİR İLK

 

Mili Eğitim Müdürlüğü ve Kocaeli Üniversitesi ile de işbirliğinin yapılacağı merkez, gençlerde teknoloji okuryazarlığının arttırılması, gençlerin 3 boyutlu modelleme becerilerinin geliştirilmesi ve teknik eğitimlerinin verilmesinde önemli  rol oynayacak. Proje, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Ağırlıklı olarak gençlere yönelik hizmet verecek olan merkezde eğitmen, asistan olmak üzere 3 personel görev yapacak.  Herhangi bir ücretin talep edilmediği merkez, hafta içi  her gün mesai saatleri içinde hizmet verecek. Son teknolojik yazıcıların yer aldığı merkezde 3D yazıcıların tüm fonksiyonları gençlere öğretilecek. Merkez de gençlerin tasarım kabiliyetlerini geliştirecek yazıcılarla birçok model çıktısını almak da mümkün olacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817