800 KG UYUŞTURUCU BASIN AÇIKLAMASI

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; yurt dışından deniz yoluyla yüklü miktardaki kokain maddesinin yurt içine sokulmaya çalışılacağı bilgisine ulaşılmıştır.

      Yapılan çalışmalar neticesinde ve Körfez Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarıyla, 07.08.2018 tarihinden itibaren takip edilmeye başlanan bir geminin, 08.08.2018 günü 01.00 sıralarında Körfez İlçesinde bulunan bir limana yanaştığı tespit edilmiştir.

      Bahse konu gemiden limana indirilen konteynerlerin X Ray cihazıyla taramaları yapılmış ve konteynerin birinde alınan görüntülerde farklı yoğunluklar olduğunun tespit edilmesi üzerine konteynerin mühürü kırılarak kapakları açılmış ve içinde big bag (sanayi tipi) olarak adlandırılan çuvallar olduğu, çuvallar incelendiğinde ise kimyasal zehirli ve keskin kokulu bir madde olan Ferro Silikon maddesiyle dolu oldukları görülmüştür. Ferro Silikon maddesinin keskin kokusu nedeniyle çuvallar içerisinde bulunan kokain maddesini, narkotik köpeğinden gizlemek amacıyla özellikle seçildiği anlaşılmıştır. Ancak İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü emrinde görevli VİRA isimli narkotik tespit köpeğinin yaptığı aramada Ferro Silikon yüklü çuvallarda uyuşturucu madde olduğu tespit edilmiştir.

      Narkotik köpeğinin verdiği tepki üzerine çuvallar boşaltılmış ve Ferro Silikon maddesi içine gizlenmiş spor çantalar içerisinde itinayla paketlenmiş 1 kg’lık paketler halinde 800 kg Kokain maddesi ele geçirilmiştir. Ele geçen kokain maddesine imha edilmek üzere el konulmuş olup, faillerin yakalanması için çalışmalara devam edilmektedir.

             Kamuoyuna saygıyla duyurulur.     

                                                                                                                                      KOCAELİ VALİLİĞİ             

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817