BDP-PKK buluşmasına inceleme
Başsavcılık, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir yazı göndererek, olayla ilgili ses ve görüntü kayıtlarının gönderilmesini istedi. Talep üzerine Hakkâri Başsavcılığı, Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği’nden tüm kayıtların birer örneğinin temin edilmesini istedi. Olayla ilgili inceleme başlattığını gizli ibareli bir yazıyla Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kolluk kuvvetlerinden tüm video, fotoğraf ve ses kayıtlarının gönderilmesini istedi. Yargıtay’ın talebi üzerine hareket geçen Hakkari Başsavcılığı polis ve jandarma birimlerinden olay anında çekilmiş kayıtların birer örneğinin gönderilmesini istedi.Yol kesme olayının yaşandığı sırada güvenlik birimlerine ait kameraların bulunmaması nedeniyle kayıtların medyaya yansıyan haliyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği öğrenildi.

BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak ile BDP destekli bağımsız milletvekilleri Aysel Tuğluk, Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksoy ve Hüsamettin Zenderlioğlu açısından da ayrı ayrı yapılacağı öğrenildi. (star)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817