“Çevre Hepimizin Birlikte Sahip Çıkalım”
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen “Çevre Hepimizin Birlikte Sahip Çıkalım” konulu eğitim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda son olarak İzmit’te hizmet veren “Akçakoca Bilgievi”, “Maria Anne Bilgievi” ve “Serdar Bilgievi” öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi.

 

GERİ DÖNÜŞÜMN ÖNEMİ

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Bilal Döleş tarafından 130 öğrencinin katıldığı eğitimde evsel katı atıkların toplanması-taşınması ve bertarafına yönelik olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yürütülen çalışmalar anlatıldı. Ayrıca eğitimde geri kazanılabilir nitelikteki kağıt-karton, plastik, cam, naylon vb. ambalaj atıklarının, kullanılmış kızartmalık atık yağların, atık pillerin, ve bilgisayar, televizyon, monitör, yazıcı vb. elektrikli ve elektronik eşyaların kaynağında ayrı toplanmasının gerekliliği anlatıldı.

 

DOĞAL KAYNAKLAR KORUNMALI

Bilal Döleş, atıkların kaynağında ayrı toplanarak ekonomiye geri kazandırılması sayesinde doğal kaynakların korunduğunu ve hammaddeye olan ihtiyacın azaldığını belirterek, Atık Getirme Merkezleri”nin tanıtımını gerçekleştirmiş ve bir birey olarak çevrenin korunması ve iyileştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve tabii kaynakların en uygun şekilde kullanılması/korunmasına yönelik olarak katkı sağlamanın gerekliliği vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817