DOĞAN, DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAH'TIR

Dernek Genel Başkanı Celal Polat, Kocaeli Şube Başkanı Lokman Artan, Selim Birgül ve Ekrem Topal’ın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanı Doğan “ unutmamalıyız ki, düşmez kalkmaz bir Allah’tır” dedi

Konuşmasında bugün kendini çok sağlam hisseden birinin yarın her hangi bir yönden engelli durumuna düşebileceğini vurgulayan Doğan “ bu sebepledir ki, tabi ki bir yandan sağlığımıza şükrederken, diğer yandan da engelli olarak hayatını sürdüren ve sürmeye devam edecek vatandaşlarımız için de hazırlık yapmalıyız. Şehrimizi, çevremizi binalarımızı engelsiz bir yaşama uygu hale getireceğiz.

Bununla ilgili 2003-2004 yıllarında engelliler yasasının alt ve üst komisyonlarında komisyon başkan yarımcısı olarak çalıştım. Bu süreçte engelli bir vatandaş gibi olayları inceleyip, gözlemler yapıp destek vermeye çalıştım.  Önemli adımlar atıp, ciddi kazanımlar sağladık. 

İSTENİLEN NOKTADA DEĞİLİZ

Özellikle yerel yönetimler,  kamu kurum ve kuruluşları olarak engellilere yapılan çalışmalar açısından istenilen noktada değiliz. Engelli konusunda öz eleştiri yapan ve bu konuya ayrı bir hassasiyet gösteren bir belediye ve belediye başkanı olarak, şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşlara engelli dostu olma yolunda bilgilendirmelerde bulunduk.  Buna rağmen  henüz engellilerimizin sorunlarının ortadan kalkması noktasında istediğimiz yerde değiliz. Ancak şu da bir gerçek ki, 2003 ten bu yana baktığımızda engelli kardeşlerimize sağlanan yeterli ya da yetersiz maaş durumu, bakımlarıyla ilgili desteklenmeleri, ulaşımlarıyla ilgili önemli aşamalar kat ettik.

DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Daha yapacak çok işimiz var. Bundan sonraki süreçte de engelli hasiyetiyle çalışmalarımızı yapmalıyız.  Biz İzmit Belediyesi olarak, şehrimizin her noktasında engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onların önlerine çıkan engelleri kaldırmak ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Zincirlikuyu Camimize engellilerimiz ve yaşlılarımız için asansör yaptırdık. Engelsiz İletişim Projesini hayata geçirdik. Evde bakım hizmetini başlattık. Ekiplerimiz yatalak ve bakıma muhtaç kişilerin evlerine giderek her türlü ihtiyacını gideriyor. Engelsiz Ritim kursumuz, engelli gençlerimize özel halk oyunu kursumuz, yüzme kursumuz, engelli meclisimiz, engellilerle firmaları buluşturduğumuz Kariyerime Engel Yok etkinliklerimiz gibi bir çok projeyle onların hayata daha fazla tutunmalarını sağlıyoruz. Yaptığımız tüm binalarda iki katlı dahi olsa engelli asansörünü muhakkak yapıyoruz.

ENGELSİZ BEYİNLER VERSİN

Allah herkese sağlık ve huzur versin, engelsiz bir çevre ve yaşam versin, en önemlisi de engelsiz beyinler versin. Önce insanların kalbi ve beyni engelsiz olsun biz diğer tüm engelleri aşarız. Her zaman yanınızdayız, sizden gelen tüm önerilere açığız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817