KAHVELERDE DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

 

İzmit Belediyesi’nin eski kıraathane kültürünü yaşatmak için başlattığı “Kahvemiz Evimiz Projesi” tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce pek çok mahalledeki kahveyi kıraathaneye dönüştüren İzmit Belediyesi son olarak 28 Haziran Mahallesi Eski İstanbul Caddesi’nde hizmet veren Gülbahçe Kadriye Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Dernek Lokali’ni de proje kapsamında yeniden düzenlendi.

 

TİYATROLU AÇILIŞ

 

Yeni hali ile yeniden hizmete açılan dernek lokalinin açılışı Sırf Tiyatrosu oyuncularının Şerbetçinin Kitap Sevdası adlı oyununu sergilemeleri ile başladı. Açılışa projeye büyük destek veren İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanısıra İzmit Belediye Meclis Üyesi Muammer Biner, 28 Haziran Mahalle Muhtarı Mukadder Mengül, Gülbahçe Kadriye Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Dernek Başkanı Ersin Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti İzmit İlçe Yöneticileri Sefer Yazıcı, Kadir Cansever, Yusuf Yıldız, Ak Parti 28 Haziran Mahalle Temsilcisi Şenol Gündüz ve vatandaşlar katıldı.

 

OYUN YERİNE KİTAP

 

Açılış konuşmasına Kahvemiz Evimiz projesine çok önem verdiğini dile getirerek başlayan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan “ bu proje kahvelerin sadece oyun yeri değil, kitap gazete okunan sohbet edilen mekanlar olsun istiyoruz. Bu amaçla kahvelere, lokallere kitaplar hediye ediyoruz, kütüphaneler yapıyoruz. Burada da artık sadece oyun oynayan insanlar olmayacak, kitap okuyan fikir alışverişinde bulunan insanlar olacak” dedi.

 

BEKİRPAŞA’DA DEĞİŞİM BAŞLADI

 

Bekirpaşa bölgesinin değişmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerine dikkat çeken Başkan Doğan, "Sizlere daha iyi şartlarda hizmet vermeye çalışıyoruz Tavşantepe, Bekirdere ve 28 Haziran mahallerinde yıllardır çözülmesi gereken altyapı sorununu çözdük. Cephanelikte yapılan spor tesisi, bitme aşamasına gelen Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, okul inşaatları ve 1200 yataklı hastane ile Bekirpaşa da dönüşüm başlamıştır” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817