KARTEPE ATIK GETİRME MERKEZİ’NE ANKARA’DAN ZİYARETÇİ GELDİ
 Kartepe Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nin (AGM), 31 Aralık 2014 tarih ve 29222 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren AGM tebliğine uygunluğunu incelemek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Yönetimi Daire Başkanlığı Ambalaj Atıkları Yönetimi Şube Müdürlüğü ve Özel Atıkların Yönetimi Şube Müdürlüğü’nden teknik ekip gelerek ziyarette bulundu. Misafirlere Kocaeli Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetim Şube Müdürlüğü teknik ekipleri de eşlik etti.

 

Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz’ın karşıladığı heyete incelemeleri sırasında Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin ve müdürlükte Çevre Yüksek Mühendisi olarak görev yapan Gökçen Gönülay merkez ile ilgili bilgiler verdiler. Ankara’dan gelen heyet Kartepe ilçesinde kurulu bulunan ve işletimi yapılan AGM’nin tebliğde belirtilen standartlara uyum sağladığını, yapılan birkaç küçük ilave ile Türkiye’ye örnek bir tesis teşkil ettiğini vurguladı.

 

Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Çevre koruma politikaları ve çalışmalarına ağırlık veren Kartepe Belediyesi, Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in direktifleri doğrultusunda düzenlemelerini aralıksız sürdürmektedir. Bu kapsamda evsel nitelikli katı atıkların öncelikle kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri kazanım sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Kartepe Belediye Garajı arkasında 2 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen Atık Getirme Merkezimiz sizlerden de geçer not alması bizleri çok mutlu etti” dedi.

 

Kartepe’nin dağınık bir coğrafya üzerine kurulu olduğunu belirten Temizlik İşleri Müdürü Şahin de, “AGM tüm ilçe halkının kolaylıkla ulaşabileceği merkezi bir yerde kurulu bulunmaktadır. Evinde atığı bulunan vatandaşlarımızın, bu atıkları çevrelerine gelişi güzel atmak yerine, duyarlı davranarak AGM’ye getirmeleri bizim için çok önemli” dedi.

 

AGM’yi konuklarına gezdiren Çevre Yüksek Mühendisi Gönülay, “Çıkan tebliğe göre belediyeler 1. Sınıf AGM’lerini kurmakla ve işletmekle yükümlüler. Belediye olarak tebliğ çıkmadan evvel AGM’yi kurarak işletmeye aldık. Tesisimize evlerden kaynaklı elektrikli ve elektronik atıklar, iri hacimli atıklar, tarihi geçmiş ilaç vb atıklar, atık piller, bitkisel atık yağlar, boya vb kontamine atıklar kabul edilmektedir” dedi.

 

Bu konuda müdürlüğün 373 62 41 nolu telefondan da kendilerine ulaşabileceklerini belirten Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri amacımız, “Hizmetlerimizi en iyi seviyeye çıkartabilmek için bu konuda üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız” dediler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817