KARTEPE’NİN KARAKTERİZASYONU YAPILDI
 Yapılan çalışmada Kartepe ilçesinde düşük, orta ve yüksek gelirli bölgeler belirlenerek buralardan Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı çöp toplama ekipleri tarafından hafta sonu ve hafta içi olmak üzere çeşitli katı atık numuneleri alınarak, Solaklar mevkiinde bulunan Katı Atık Deponi sahasına götürüldü.

Deponi sahasında yapılan ayrıştırma sonucunda çıkan katı atıkların içindeki ambalaj miktarları, tehlikeli atık miktarı, organik atık miktarı ve çıkan çeşitli özellikteki atıkların miktarı ayrı ayrı hesaplanarak, toplam katı atık miktarına oranlaması yapıldı.

Yapılan çalışma sonuçlarını değerlendiren Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevli Çevre Yüksek Mühendisi Gökçen Gönülay, “Yaptığımız çalışma neticesinde ortalama olarak %42,33 mutfak artığı, %5,42 kağıt atıklar, %17 plastik atıklar ve % 7 cam atıkların yoğunlukta olduğunu görüyoruz. Bu da bize ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanmasının yeteri kadar gerçekleştirilemediğini, bu çalışmalara daha fazla yoğunluk vermemiz gerektiğini gösteriyor” dedi.

Geri dönüşüm eğitimlerimiz yoğunlaşacak

Temizlik İşleri Müdürü Sinan Şahin ise, “Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in talimatı ile yapacağımız eğitim çalışmaları ile kaynağında ayrıştırmanın hedefine ulaşacağına inanıyorum. Geri dönüştürülebilir atıkların evsel çöpe karışması ile milli servetimiz maalesef boşa gitmektedir. Bu konuda duyarlı olmaya bütün ilçe halkımızı davet ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817