KILAVUZ GENÇLİK ÇALIŞTAYI YAPILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, yerel olmasının yanı sıra Türkiye'ye örnek ve model olma amacıyla planlanan Kocaeli Kılavuz Gençlik Modeli; ilkokuldan liseye, üniversiteden doktoraya uzanan yolda 7'den 27'ye bir nesle Kılavuz olmayı amaç ediniyor. Kocaeli Kılavuz Gençlik Modeli, bünyesinde bulunan 7 temel sacayağı ile ayakta duruyor. Bu sacayaklarını; Bilgievleri, Akademi Lise, Akademi Üniversite, Uluslararası Öğrenciler, Spor Okulları, Gönüllü Gençlik Liderleri oluşturuyor. Bu sacayaklarının hepsi de birbiri ile entegreli şekilde işliyor.

 

YÖNETİCİLER VE GENÇLİK LİDERLERİ KATILDI

Kocaeli Kılavuz Gençlik Modeli’nin sağlıklı biçimde işleyişini sağlamak amacı ile Büyükşehir’in üst düzey yöneticileri ve gençlik liderlerinin de katılımıyla Kılavuz Gençlik Çalıştayı düzenlendi. SEKAPARK Otel’de gerçekleşen çalıştaya Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Başkan Danışmanı Veysel Özkaraaslan, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Eyüp Ensar Demir, müdürlük çalışanları ve gençlik liderleri katıldı.

 

TEŞKİLATLANMA, EĞİTİM VE MODEL TARTIŞILDI

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi başkanlığı bünyesinde yürütülen Kılavuz Gençlik Projesinin teşkilatlanma, eğitim sistemi ve model başlıkları çalıştayda masaya yatırıldı. İdareci, eğitimci ve gençlik liderlerinin görüşleri alınarak, sistemdeki ihtiyaçların belirlenmesi için çalışmalar yapıldı. Çalıştay sonucunda oluşturulacak olan raporlar ve stratejik plan ile, Kılavuz gençlik modelinin daha işlevsel hale getirilmesi planlanıyor.

 

VAGON DEĞİL, LOKOMOTİF OLUN

Kılavuz Gençlik Çalıştayı’nda gençlik liderlerine hitap eden Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Bu işi yapan kişiler olarak gençlik liderleri de bu çalıştayın içinde olmalıdır. Gençlik liderlerinin bu modeldeki yeri çok önemli. Çünkü gençlerle ya da çocuklarla direk olarak kendileri muhatap oluyorlar. Bu yüzden oluşturulan Kılavuz Gençlik Modelinde, gençlik liderlerinin görüşlerine de her zaman ihtiyacımız var. Örneğin bir futbol takımındaki oyuncuların her biri kafasına göre hareket etmediği gibi ortak bir amaç için hareket ettiğini biliyoruz. Siz de gençlik liderleri olarak ortak bir amaca hizmet ettiğimizin farkında olun. Sizler lokomotif olun, vagon olmayın” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817