KTO’da, Üniversite konuşuldu
 Körfez Ticaret Odası’nın Şubat ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’nda, faaliyetler ve üyelikleri askıya alınan üyeler konuşuldu. Başkan Mustafa Efe, ilçeye bir 4 yıllık üniversitenin yanı sıra Mühendislik Fakültesi ve Yüksek Okul açılabileceğini söyledi. Efe, Kocaeli Üniversitesi Rektörü’nün, İlimtepe için de önce yolunu yapın dediğini belirtti.

KTO Şubat ayı toplantısında, yapılan konuşmaların yanı sıra Garanti Bankası Kocaeli Şube Müdürü Göksel Gülen ve Doğu Marmara Uluslararası Finansal Raporlama ve Mali Müşavirlik Limited Şirketi yetkilileri de birer konuşma yaparak, bilgi verdiler. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, odanın hesaplarının ve faaliyetlerinin okunup oylanmasıyla devam etti. Daha sonra Başkan Mustafa Efe gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Üyeler askıda

Toplantıda, odaya olan aidat borçlarını ödemeyen 21 firmanın askıya alınması oylandı. Askı kabul edilirken açıklama yapan Başkan Mustafa Efe, ‘’Yasalar gereği 2 yıldan fala süredir aidatlarını ödemeyen üyeler askıya alınacak. Bir yıl bu askı duracak ve yine borçlarını ödemezlerse adreslerine gidilecek, faaliyetini bitirmiş ise üyeliği kapatılacak, devam ediyorsa ödeyecek durumu yoksa yine işlem yapılmayacak. Ancak, kapatılan firma, yeniden bir şirket açmak isterse karşısına bu borç çıkacak ve ödemeden işlem yapılmayacak’’ dedi.

Üniversite için yol istendi

Mustafa Efe, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü’nün ziyareti sırasında kendisiyle görüşmeler yapıldığını belirterek, ‘’Eski Körfez Belediye binası Rektör tarafından uygun bulunmadı ve binanın yıkılmasına karar verildi. Şu anda binanın yıkımına başlanmış olabilir. Buraya yeni bina yapılacak ve bir fakülte Hacı Osman Mahallesi’nde ki bu adrese kurulacak. Ancak, bu önümüzdeki yıla kaldı. Tütünçiftlik sahilde Mühendislik Fakültesi’nin bir bölümü açılabilir. Rektör Hülagü, bunun için Hasbahçe diye bilinen binayı istedi. Burası verilirse fakültenin bir bölümü Körfez’e gelebilir. İlimtepe’ye üniversite istedik, ancak buraya halen yol yapılmadığını, bu koşul düzelip iyi bir yol yapılırsa Üniversite’nin bir bölümünün kurulabileceğini söyledi. İlimtepe yolunun yapılması üniversite için tek koşul olarak gözüküyor’’ dedi.

Toplantıda daha sonra Kredi garanti Fonu Kocaeli Şube Müdürü Göksel Gülen, komitelere ve şirketlere verilen krediler hakkında bilgiler verdi. Kalabalık bir ekiple odaya gelen Garanti Bankası çalışanları, daha sonra da oda üyelerine kredi alma koşulları ve uygun işlem seçimleri hakkında bilgiler aktardılar. Doğu Marmara Uluslararası Finansal Raporlama ve Mali Müşavirlik Limited Şirketi yetkilisi, Proje hizmetleri ve devlet desteklerinin muhasebeleştirilmesi konulu sunumu izlendi. Bu sunumda da şirketlerin tasfiye değeri olarak gözüken sermaye ve mal varlıklarını nasıl arttırabilecekleri hakkında açıklamalar yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817