Moritanyalı İtfaiyeciler Kocaeli de
  

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile ortak yürüttüğü çalışmayla Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen itfaiye erlerine temel itfaiyecilik eğitimi veren Kocaeli Büyükşehir itfaiyesi, yurt dışından da talep görüyor. 2010 yılında başlayan eğitimler kapsamında, bu güne kadar hemen hemen tüm illerimizden gelen 870 itfaiyeci ile birlikte 7 ülkeden itfaiyeciye de bu eğitimler verildi.

 

3 HAFTA EĞİTİM ALACAKLAR

Makedonya, Kırgızistan, Tataristan, Kıbrıs, Azerbeycan, Moldova ve Macaristan’dan sonra, halen eğitim görmekte olan 31. dönem kursiyerlerin arasına katılan Moritanya’dan gelen 5 kişilik gruba da temel itfaiyecilik eğitimi veriliyor. Böylece bu eğitimlerin verildiği 8’nci ülke de ilimize gelmiş oldu. Eğitimler 30’ar kişilik gruplara, üçer haftalık dönemler halinde veriliyor. Moritanya’lı itfaiyeciler 3 haftalık eğitimlerinin tamamlanmasının ardından ilimizden ayrılacaklar.

 

YÜKSEK ISIDA EĞİTİM

Eğitimler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi’nin (KOBİTEM) uygulama platformunda gerçekleştirildi. Moritanya grubuna İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim verildi. Ekip, flashover simülatörü ve duman simülatöründe yangınla mücadele etti.

 

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR

Büyükşehir itfaiyesi Amsterdam’dan gelen yangına müdahale grubuyla da fikir alışverişinde bulundu Kocaeli İtfaiyesi bir sanayi şehrinde yangına nasıl müdahale etmek gerektiği konusundaki tecrübesini Amsterdam itfaiyesine aktardı. Amsterdam itfaiye ekibi de yangın yeri yönetimi konusundaki tecrübelerini, bu konuda geliştirdikleri simülatör üzerinde anlattı. İtfaiyemizin müdahale grup amirlerinin ve eğitmenlerinin katıldığı toplantıda yapılan fikir alışverişi her iki itfaiyeye de yeni tecrübeler kazandırdı.

 

SCHİPHOL HAVAALANI İTFAİYE MÜDÜRÜ CENGİZ TOPEL’İ İNCELEDİ

Dünyanın en kalabalık hava alanlarından birine sahip olması dolayısıyla hava alanı olaylarında tecrübe sahibi olan Amsterdam SCHİPHOL havaalanı itfaiye müdürü Cengiz Topel Havaalanında incelemelerde bulunarak, bu konudaki tecrübesini Büyükşehir itfaiyesiyle paylaştı.

 

ÜÇ ÜLKENİN İTFAİYECİLERİ AYNI KAREDE BULUŞTU

Amsterdam itfaiyesi ile yapılan toplantıya Moritanya itfaiyecileri de katılıp, yapılan görüşmelere iştirak ettiler ve bilgi alışverişine şahit oldular. Üç ülke itfaiyecileri, toplantı sonunda birlikte resim çekilerek bu tarihi anı belgelediler.

 

KOCAELİ İTFAİYESİ HEDEF BÜYÜTECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) tarafından gerçekleştirilen bu eğitimlerin, Yangın Olay Yeri Yönetimi adıyla, diğer illerimizin itfaiye yöneticilerine yönelik yönetici eğitimine dönüştürülmesi için TBB nezdinde girişimlerde bulunulması da karalaştırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817