Otomotiv değil tavuk limanı!
Başiskele Yeniköy’de otomotiv sektörünün özel liman ihtiyacını karşılamak üzere inşa edilen Türkiye ’nin ilk “araba terminali” olan Autoport için ardı ardına açılan davalar neticesinde Danıştay 13. Dairesi tahliye kararı vermişti. Dün basın mensuplarının karşısına çıkarak, limanın 8 bakanlıktan gerekli izinlerin alınmasının ardından en son Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün verdiği 49 yıllık kullanım iznine bağlı olarak 2007 yılında faaliyetlerine başladığını söyleyen ve tahliye kararını, “50 milyon dolarlık mağduriyet” olarak yorumlayan Arkas Holding Liman Hizmetleri Grup Başkanı Hakan Genç’e, davacı Turgut Reis A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Coşkun’dan cevap geldi.

‘YALAN VE YANILTICI İFADE’
“Autoport yetkililerinin ifade ettiği gibi 8 bakanlığın izni otomotiv limanı ile ilgili değil, tavuk çiftliğindeki yem fabrikasının hammaddesinin deniz yolu ile nakliyesinin yapılacağı iskele için verilmiştir” diyen Coşkun şu ifadelere yer verdi; “Belgeler Çevre Bakanlığı’ndadır ve ortadadır. Buranın iskele imar planı izni otomotiv için alınmamıştır. Basına açıklanan 8 bakanlığın izni var ifadesi,  yalan ve yanıltıcı bir ifadedir. İhracata hizmet veren bir liman olması kanunlara ve hukuka aykırı olabilme hakkını kimseye vermez. Camide namaz kılanın, halı çalma hakkı meşru sayılamaz.

‘GERÇEK MAĞDUR TURGUT REİS A.Ş.’DİR’

Gerçek mağdur Turgut Reis A.Ş.’dir. Maliye  Bakanlığı 2005 yılında Turgut Reis A.Ş.’nin yabancı yatırımcısı ile yapacağı 253 milyon dolarlık yatırımını dikkate alınmayarak, sadece 30 milyon dolarlık yatırımcı olan Autoport firmasının ihaleye kabul edip tercih ederek, hem Türk ekonomisini hem Kocaeli halkını hem de Turgut Reis A.Ş. firmasını telafisi mümkün olmayacak şekilde mağdur etmiştir” dedi.

DAVANIN BİR NUMARALI
AKTÖRÜ AUTOPORT’TUR
“Autoport firması, bu davada baş aktör ve taraftır” diyerek açıklamalarını sürdüren Coşkun, “Firmamız Turgut Reis A.Ş.’nin Maliye Bakanlığı aleyhine açtığı davaya 2007 yılında verdiği dilekçe ile ‘Taraf’ olmak istediğini bir dilekçe ile mahkemeye sunmuş ve bu davada taraf olarak kabul edilmesini talep etmiştir. Bu davada Turgut Reis A.Ş.’nin karşısında Maliye Bakanlığı ve Autoport firması vardır. Kazanılan dava bu iki tarafa karşı kazanılmıştır” dedi.

‘2007 YILINDA İMZA ATTI!’
Autoport’un zararın karşılanması için dile getirdiği zarar davasını da açma yetkisine sahip olmadığını belirten Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü; “Autoport’un Maliye Bakanlığı ile imzaladığı 49 yıllık kullanma izin sözleşmesinin Husumetin kabulü başlıklı 18. maddesinde dava açma hakkının olamayacağını ve böyle bir durumun oluşması halinde tazminat davası açmayacağını taahhüt edip imzalamıştır. Autoport yetkilileri, 9 yıldır süren bu hakkımızın gasp edildiği ve sonuçta adaletin yerini bulduğu olayda her zamanki gibi, kamuoyunu yalan ve yanıltıcı beyanlar ile aldatmaya devam ettiklerine üzülerek şahit olmaktayız.

ŞİMDİ SIRA KAÇAK YAPILARDA…
Hukukçularımız mahkemenin kesinleşen kararı neticesinde tahliyesi yapılan ve  4 inşaat merhalesinden oluşan  liman ile ilgili olarak, Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Hakan Genç, Ayhan Zeytinoğlu ve diğer sorumlular hakkında  Plansız, Ruhsatsız ve Kaçak olarak yapılmış  24.545. m2 iskele, 41 bin m2 dolgu, bin 200 m2 idari bina ve 420 m uzunluğunda köprü ile ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklardır. Tüm yapılar ruhsatsız ve kaçak olarak yapılmıştır. Belgeleri ile savcılığı sunularak suçluların Adalet önünde hesap vermeleri ve gerekli cezaları almaları sağlanacaktır.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817