Sekapark’ta başpehlivan Ahmet Kavakçı
 Sekapark’ta başpehlivan Ahmet Kavakçı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlendiği Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’ni Ahmet Kavakçı kazandı. Kavakçı finalde rakibi Sezgin Yüksel’i yenerek bu yıl ki güreşlerin başpehlivanı oldu ve 15 bin TL değerindeki Altın Kemerin sahibi oldu. Güreşlerde Mehmet Yeşil Yeşil ve Ümit Balta ise üçüncü oldu.

 

665 PEHLİVAN 40 BAŞPEHLİVAN KOL BAĞLADI

Büyük mücadelelere sahne olan ve 665’in üzerinde pehlivan ve 40 başpehlivanın mücadele verdiği güreşleri vatandaşlar zaman zaman yağan yağmura karşın büyük ilgi ile izledi. 2 ton yağın kullanıldığı yarışları 53 yağlı güreş hakemi yönetirken, sahada 20 kişilik davul zurna ekibi coşkuya renk kattı.

 

AYDIN DEMİR ONURUNA DÜZENLENDİ

Sekapark Uçurtma Tepesi önünde gerçekleştirilen ve bu yıl güreşin efsane ismi Aydın Demir onuruna düzenlenen Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri Pazar günü gerçekleştirildi.  Güreşleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra, Türkiye’nin güreşteki gururu Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olan ve halen Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı’nı yürüten Hamza Yerlikaya da izledi.

 

VATANDAŞLARI SELAMLADILAR

Başkan Karaosmanoğlu ve Hamza Yerlikaya yoğun ilgi ve tezahüratlar eşliğinde alana girerek vatandaşları birlikte selamladı. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra Hamza Yerlikaya’ya plaket vererek, yağlı güreşlere olan desteğinden dolayı teşekkür etti.

 

ŞEKER VE AYGÜN GÜREŞLERİ İZLEDİ

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği güreşleri ayrıca Kocaeli Ak Parti Milletvekilleri İlyas Şeker ve Zeki Aygün, Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin, Çanakkale Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Gençlik Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Gençlik Spor Şube Müdürü Mehmet Kesen izledi. Yarışları ayrıca bu yıl Sekpark Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin onuruna düzenlendiği Aydın Demir ile Güreşin iki dev ismi Ahmet Taşçı ve Avrupa Güreş Şampiyonu Reşit Karabacak da izledi.

 

14 KATEGORİDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri bu yıl baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapıldı. Güreşlerde her boyda 4 adet madalya verildi.

 

KIRKPINAR’IN PROVASI YAPILDI

Kırkpınar’dan sonraki Türkiye’nin en büyük yağlı güreş organizasyonu olan Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri bir anlamda Ağustos ayında yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin de provası oldu. Güreşlere Türkiye’nin önde gelen en önemli başpehlivanları katıldı. Yaklaşık 11 saat süren mücadelede finale Ahmet Kavakçı ve Sezgin Yüksel çıktı.

 

RAKİBİNİN ELİNİ ÖPTÜ, ALTIN KEMERİ ALDI

Zorlu mücadelenin ardından Ahmet Kavakçı rakibi Sezgin Yüksel’i yenerek bu yılki Sekaparka Altın Kemer Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı olmaya hak kazandı. Kavakçı, mücadelenin sonunda rakibi Sezgin Yüksel’in elini öperken Altın Kemeri AK Parti Milletvekili Zeki Aygün’ün elinden aldı.

 

DERECEYE GİRENLER

Güreşlerde 14 kategoride dereceye giren güreşçilere de düzenlenen törenlerle madalya ve ödülleri verildi.

Güreşlerde boyunda dereceye girenler ise şöyle:

 

Baş                               : Ahmet Kavakçı

Başaltı                          : Macit Yıldırım

Büyük Orta                           : Kazım San

Küçük O.B. Boy          : Sahali Kurt

Küçük O.K. Boy                   : Kürşat Korkmaz

Deste K. Boy               : Şevket Can

Tozkoparan                 : Talat Uyar

Ayak                                      : Yusuf Yıldırım

Teşvik 2                       : Süleyman Çetin

Minik 2                         : Serdar Yıldırım

Minik 1                         : Serhat Kırık

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817