‘’Sicil affı esnafa soluk Aldıracak’’

Ali Karadeniz, Hükümet tarafından alınan kararla kredi çekemeyen, ödemelerini yapamayan esnafın rahat nefes alabileceğini ifade ederek, ‘’Şimdi sıra bankalarda. Hükümet görevini yaptı ve esnafı rahatlatacak uygulama kararını aldı. Şimdi bankalar da yapmaları gerekeni yaparak, esnafa kolaylık sağlarlar ve kredi taleplerine cevap verirlerse karar amacına ulaşmış olur. Kredi alabilen esnaf da birikmiş borçlarını, prim borçlarını ödeyerek, faaliyetlerine devam edebilecektir. Bankalar bu iyi niyete sessiz kalırsa uygulama amacına ulaşamaz’’ dedi.  Karadeniz, SGK pirimlerinin 9 ay ertelenmesinin de ikinci, müjde oluğunu bunun da esnafı ve prim ödemekte sıkışacak olan işvereni rahatlattığını da sözlerine ekledi.

Karadeniz’in çıkartılan sicil affı nedeniyle teşekkür ettiği karar Resmi Gazetede yayınlandı. Yayınlanan yaysa göre, Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun en önemli maddelerinden biri olan sicil affıyla kredi kartı , kredi, çek, senet borçlarını 6 ay içinde ödeyenlerin yanı sıra borçlarını yapılandıranlar da Bankalar Birliğinin 'kara listesinden kurtulmuş olacak. Bugün itibariyle Resmi Gazete’de de yayımlanan değişiklikle, kullandığı nakdi ve gayrinakdi kredilerinin anapara, faiz veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin; ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezine bildirilen kişiler ve kredi müşterileri, söz konusu borçlarını düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde tamamını ödemeleri veya yeniden yapılandırmaları halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtlar dikkate alınmayabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817