Süt kazanına düşen Berat iyileşecek
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile Kocaeli'de ikamet eden mağdur durumdaki vatandaşların sıkıntılarını imkanlar ölçüsünde gidermeye çalışıyor.

SÜT KAZANINA DÜŞMÜŞTÜ
Kocaeli'nin Siretiye Mahallesi'nde oturan Zengin ailesinin 4 yaşındaki oğulları Berat, yaşadığı talihsiz bir kazayla süt kazanına düşünce vücudunda % 69 oranında yanık oluştu. Küçük Berat, 56 gün Ankara Dışkapı Hastanesi'nin yoğun bakımında tedavi gördü. Doktorları tedaviye yanık elbisesi ile devam edilmesi gerektiğini ifade etti.
 

YANIK ELBİSESİNE KAVUŞTU
Aile yanık elbisesi maliyetini karşılayamadığı için Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne başvurdu. Sağlık giderleri ve medikal malzeme yardımları kapsamında değerlendirilen yanık elbisesi üretici firmadan temin edilerek, aileye teslim edildi. Böylece Berat'ın tedavisi kaldığı yerden devam ediyor.

ANNESİ ÇOK MUTLU
Anne Songül Zengin, "Önce Allah'tan sonra sizin vesilenizle inşallah oğlum tamamen iyileşecek ve eskiden olduğu gibi sağlığına kavuşacak. Allah hepinizden razı olsun çok teşekkür ederim" dedi.

PROSEDÜR NASIL İŞLİYOR?
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne gelen başvurular, uzman personel tarafından yapılan sosyal incelemeleri neticesinde vatandaşın ihtiyaç sahibi olup olmadığı, varsa ne tür ihtiyaçları olduğuna ve giderilmesi için neler yapılabileceği Sosyal Yardımları Değerlendirme Kurulu'nda yapılan görüşme sonucunda karara bağlanıyor.  Başvuruların "fakirlik belgesi, aile bireylerinin nüfus cüzdan fotokopileri, başvuru dilekçesi ve 18 yaşından büyük aile bireyleri için SGK dökümleri ile kendilerine en yakın çözüm masasına" yapılması gerekiyor.

SAĞLIK YARDIMI (TEDAVİ – İLAÇ VE MEDİKAL MALZEME)
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sosyal güvencesinin karşılamadığı giderlerini ödeyecek yeterlilikte olmayan vatandaşlara yönelik olarak, tedavi masrafları, ilaç ve medikal giderleri ile ilgili yardım yapılmakta. Bunun için ailenin sağlık raporu ve reçeteleri ile çözüm masasına başvuruda bulunması gerekmektedir. Ayrıca sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara hasta bezi ve doktorunun uygun bulması ve gerekli raporu vermesi durumunda hasta karyolası ile ihtiyacı olan aileler için akülü ve manuel tekerlekli sandalye yardımı yapılmaktadır. Bunun için hastanın durumunu gösterir sağlık raporunun ibraz edilmesi gerekiyor.

MAĞDUR VATANDAŞIN YANINDA
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü mağdur durumdaki vatandaşlar için; 41 Kart ile Gıda ve Giyim, "Gönül Kazan" projesi ile dondurulmuş gıda, Barınma Konaklama ve Sosyal Yardım Merkezi ile sokakta kalanlara ve Kocaeli'deki hastanelerde tedavi gören hasta ve yakınlarına barınma ve sıcak yemek ve konaklama imkanı, doğal afet mağdurlarına nakit ve eşya yardımı, ikiz-üçüz bebekleri olan mağdur vatandaşlara mama ve çocuk bezi desteği, doktor raporu ile normal gıda beslenme sıkıntısı olanlar için glütensiz gıda yardımı, yolda kalmışlara ulaşım yardımı, su faturası yardımı, evsiz kalanlara konteyner ev, köye dönüş ve nakliye yardımı, ağır engelli açlık sınırındaki vatandaşlara nakit yardımı gibi daha birçok konuda yardım faaliyetleri yürütmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817