Vali Güzeloğlu’ndan KOTO’ya iadeyi ziyaret
 Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KOTO’ya iadeyi ziyarette bulundu. “Türkiye’de kurumsallaşmış kimliğiyle, özel proje ve çalışmalarıyla bilinen ticaret odamızda olmaktan mutluluk duyuyorum” diyen Vali Güzeloğlu, 2023 hedeflerine de güç ve gönül birliğiyle ulaşılacağına vurgu yaptı

Kocaeli’nin geçtiğimiz ay göreve başlayan yeni valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Ticaret Odası’na iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. Yeni haftanın ilk gününü, göreve geldikten sonra kendisini ilk ziyaret eden kurumların başında gelen Kocaeli Ticaret Odası’na ayıran Vali Güzeloğlu, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz, Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, yönetim kurulu üyeleri Zihni Yılmaz, Murat Altun, Şahin Kaya, Mehmet Çoşan, Mehmet Temizel, Semih Barış, meclis üyeleri;BaturhanÜretürk, Yıldırım Yılmaz, Cafer Kozluca, Mehmet Kaya, Volkan Yılmaz, İsmail Uslu, Abdülmelik Kalay, Mikail Kayacı, Avni Arıcan ve Mustafa Alkan’dan oluşan kalabalık bir heyet tarafından ağırlandı.

‘KOCAELİ PARLAYAN YILDIZ’

Vali Güzeloğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan KOTO Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli’nin ekonomisi, coğrafi konumu, ticaret hacmi, ulaşılabilirliği, hem sanayi hem teknolojik altyapısı ve nitelikli işgücü parlayan bir yıldız konumunda olduğunu söyleyerek, “Kentimizin ne kadar özel bir şehir olduğunun farkındayız. 2023 hedeflerinde üzerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Cumhurbaşkanımız da bir araya geldiğimiz tüm programlarda Kocaeli’nin öneminden ve potansiyelinden bahsederek bizleri onurlandırıyor. Destekleriniz de, 60 milyar dolar ihracat hedefini gerçekleştirmek için çalışmalar yürüten biz ticaret erbabını heyecanlandırdı” dedi.

‘BÜYÜK HEDEFLERE, HEYECANLA…’

“Kocaeli’nin üreten kesiminin çok değerli temsilcileri olan sizlerle birlikte olmaktan çok mutluluk duyuyorum” diyerek sözlerine başlayan Vali Güzeloğlu ise, 2023 yılının önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Hem ilimizin, hem ülkemizin gelişmesi, kalkınması, daha iyi ve daha ileriye taşınması adına üretim, istihdam, kalkınma temel kavramlarında ortaya koyduğunuz çabalar için teşekkür ediyorum. Ülkemizin aydınlık ve güzel yarınlara taşınmasında en önemli kavramın üretim-istihdam ilişkisinin ve buna bağlı olarak ihracata dayalı bir büyüme stratejisinin olduğunun altını çizmek istiyorum. Bu hedef doğrultusundaTürkiye, 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılına büyük hedeflerle ve heyecanla yol alıyor. İnşallah 2023’te dünyanın en güçlü ilk 10 ülkesi ve ekonomisi arasında olma kararlılığındayız” dedi.

‘KOCAELİ SADECE ÜRETMEKLE KALMIYOR’

2023 hedeflerinin hayata geçirilmesinde, yüksek teknolojili ürünlerin üretimine vurgu yapan Vali Güzeloğlu, “KocaelimizTürkiye’nin bu büyük yürüyüşünü hem zenginleştiren hem de ona güç katan büyük bir şehri. Türkiye’nin üretim ve imalatının, buna bağlı olarak sektörel ölçekte ihracatı ve dış ticaretinin çok önemli büyük bir kısmını gerçekleştiren üretim merkezi Kocaeli, Türkiye’nin imalat ve üretime dayalı bu güçlü yürüyüşünde sadece üretmekle kalmıyor, tüm Türkiye için model kent olarak öne çıkıyor. Bu süreçte yapmamız gereken en önemli ve en öncelikli ödev burada kendini gösteriyor. Yüksek teknolojili, katma değer içeren ürün ve üretim,bilim ve teknoloji ağırlıklı, buna dayalı ilişkileri tanımlamış, altyapısında nitelikli insan gücü, üst ölçekte de üretime ve rekabete dayalı modellemenin Kocaeli’nden başlayarak tüm Türkiye’de dönüşümünü sağlamak” ifadelerine yer verdi.

‘SİZLERLE HEDEFİ YAKALAYACAKTIR’

“İnşallah bunu el birliğiyle, güç birliğiyle, en önemlisi gönül birliğiyle sağlayacağız” diyen Vali Güzeloğlu, “Çalışmak ve çalışmaya dayalı bir gayreti paylaşmaktan sonra inşallah hedefimize hep birlikte ulaşmış olacağız. Çünkü Kocaeli sadece üreten yapısıyla değil, teknik ve bilimsel altyapısıyla, buna bağlı olarak üniversiteleriyle, çalışkan,hem ülkesine, hem devletine, hem de milletine bağlı, heyecanlı üretim yapan çok değerli insanlarıyla bu hedefi yakalayacaktır. Türkiye’de kurumsallaşmış kimliğiyle, şüphesiz ki çok örnek ve özel proje ve çalışmalarıyla bilinen ticaret odamızda olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817