BASIN ONUR GÜNÜ KASR-I HÜMAYUN'DA KUTLANDI

Törene; Vali Sayın Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Gazeteci Yavuz Donat,  kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile basın çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende,  7. Boru Ortaokulu öğrencilerinin gazete dağıtımının ardından aynı okul öğrencilerinden  Baran Kaya’nın sergilediği Ege yöresi Zeybek gösterisi büyük beğeni topladı.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan ve Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in konuşmalarının ardından Vali Sayın Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Bugün Kocaeli olarak büyük gururla kutladığımız Basın Onur Günü münasebetiyle bir aradayız. Cumhuriyetimizin kuruluşuna gidilen yolda bir çok mücadele verilmiştir. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a çıkışıyla başlayan mücadele, Amasya Genelgesiyle, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle devam etmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışıyla süreç ilerlemiş ve Anadolu’nun her bölgesinde kurtuluş mücadelesi Türk ordusu ve milletiyle birlikte verilerek, Cumhuriyetin kuruluşuna gidilen noktalar adım adım mesafe alınarak sürdürülmüştür. Kocaeli’de ki basın toplantısı da bu amaçla oldukça önemli bir toplantı olarak karşımızda duruyor. Cumhuriyetin kurulma fikrini basınla paylaşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk buradan hareketle, Cumhuriyetin kurulacağını topluma farklı şekillerde anlatma ihtiyacı duymuştur. Bu boyutuyla baktığımızda Cumhuriyetimizin kuruluşuna gidilen yolda İzmit önemli bir yer oluşturmuştur. Bu yönüyle Kocaeli basını da bunu bir onur günü olarak kabul etmiş ve 16 Ocak’ı 1986’dan beri kutlamaya başlamıştır. Bu günü önemseyen, gündemine alan ve bugüne kadar bu çalışmaları sürdüren herkese teşekkür ediyorum. Bugün bu bayrak altında özgürce yaşıyorsak bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla Cumhuriyetimizin ayakta kalması için mücadele veren aziz şehitlerimiz ile gazilerimize borçluyuz. Bu nedenle onları bir kez daha rahmetle anıyor, bu topraklar üzerinde özgürce yıllarca yaşamak beklentisi içerisinde olduğumuzu ve bundan sonrada mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum.” diyen Sayın Vali, tüm basın mensuplarının Basın Onur Gününü kutlayarak gazeteci Yalçın Arslan ve Bedri Dölkeleş’e geçmişten günümüze kadar 16 Ocak Basın Onur gününün kutlanmasında sağladıkları katkılardan, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve Gazeteci Yavuz Donat’a da katılımlarından dolayı teşekkür ederek  plaket verdi.

Vali Sayın Hüseyin Aksoy, Kocaeli Gazeteciler Cemiyetinin açtığı drone kullanımı kursunu başarıyla tamamlayan basın mensuplarına drone ehliyetlerini vererek, onları tebrik etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak 1923 tarihinde  Kasrı-Humayun’da gazeteci ve yazarlarla gerçekleştirdiği  basın toplantısının yapıldığı masada buluşan Vali  Sayın Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri ile gazeteciler, bu günün önemini ülke geneline yaymak için temsili bir toplantı gerçekleştirdiler ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817