NACİ KARA, İCRA BASKISI  İÇİN UYARIDA BULUNDU

Sosyal medya hesabından da uyarı mesajını paylaşan Naci Kara, borçlular ve yakınlarına yönelik tehdit ve baskı içeren telefon aramaları, mesajların suç olduğunu hatırlatarak, bu duruma maruz kalan vatandaşların ses kaydı, ekran görüntüsü ile yasal başvuru yapabileceklerini söyledi.


 

Vatandaşalar yönelik uyarı niteliğinde ki paylaşımında baskı yapılamayacağını belirten Naci Kara,

“İCRA İŞLEMİ İLE KARŞILAŞAN DOSTLARIN DİKKATİNE:

İcra işlemleri yapan ofislerden bazılarının işlem sonrası, borçlulara yaptıkları insanlık dışı muamelelere şahit oluyoruz.

Borçlu aranıyor ve her türlü hakarete maruz bırakılıyor. Borçluluk psikolojisi ile kendisine daha çok taciz uygulanacağı düşüncesiyle,  yapılan yanlış muameleye ses çıkaramıyor. Bırakın borçluyu, borçlunun birinci, hatta ikinci dereceden akrabaları da rahatsız ediliyor.

Borçluya bağırıp-çağıran, olmayacak müeyyideler uygulayacağını söyleyen, “gelip evinden eşyaları alırım, parmağından alyansını çıkarırım, çeyiz eşyalarını toplarım, kap-kacak bırakmam” gibi sözlerle, vatandaşın iki ayağını bir pabuca sokan, avukat veya yardımcı elemanlarının yaptıkları bu davranışlar suçtur.

Türk Ceza Kanununun 123. Maddesi bu suçu anlatır. “Kişilerin huzur ve sükununu bozma” başlıklı madde aynen şöyledir: “(1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.”

Maddedeki suçu işleyen ve vatandaşa dünyayı zindan etmek suretiyle alacağını almaya çalışan avukatlık bürolarını şikayet etmek hakkı vardır. Borçluyu arayıp, tehdit eden, olmayacak müeyyideler uygulayacağını söyleyen avukat veya yardımcılarının seslerini kaydederek, mesajlarını telefonda tutarak  savcılıklara suç duyurusunda bulunmak mümkün ve doğru olandır.

Bilgilerinize sunarım” mesajını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817