Yerel seçimler yaklaşıyor.

Yerel seçimler yaklaşıyor.

Düğmeye basıldı!!!
 
 
Körfez'de Bizans oyunları sergilenmeye başlandı
 
 
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte yavaş yavaş  ısınan siyasetin sularında, gündemiyle  İlimizin her daim hareketli bir ilçesi olan Körfez’de adeta bir takım güçler düğmeye bastı. İlçede yapılacak olan
 
belediye seçimlerinde avantaj sağlamak ve halk üzerinde psikolojik bir baskı oluşturmak ve seçim sonuçlarını etkilemek amacıyla  bir takım dedikoduları kasıtlı olarak yaymaya başladılar.
 
 
Adeta bizans entrikalarını aratmayacak oyunlar çevirmeye başladılar. Bu çetenin hedefleri arasında
 
iki kişi var. Bunların ilki İlçede teşkilat delegelerinin desteğiyle 3 dönemdir ilçe başkanı seçilen Körfez halkının yakından  tanıdığı ve sevdiği  usta siyasetçi ilçe başkanı Engin Koyun . İkincisi ise Körfez halkının şimdiye kadar hiç bir başkana nasip etmediği,  iki defa üst üste tekrar seçilme başarısını göstererek tarihe geçen ,Körfez halkının çok pratik ve kıvrak zekalı, çalışkan ve karizmatik bulduğu genç başkan Yunus Pehlivan.
 
Bu iki başarılı ismi yıpratmak, öyle kolay halledilecek bir mesele olmadığından, muhalif olan bir kısım medyayı da yanlarına alarak bu isimleri yıpratmaya başladılar.
 
İşe zor lokma olarak gördükleri  Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’dan  başladılar.
 
Bu çetenin kurguladığı plana göre , 3. döneme aday olduğunu ilan eden ve çok büyük bir ihtimalle aday olduğu taktirde banko başkan seçilecek olan Yunus Pehlivan yıpratılacak ve yeniden aday olması  engellenecekti.
 
Arkasından “Yunus Pehlivan aday çıkarsa, Ben aday olmam. Ama başkamız bir şekilde aday olmaz, ya da teşkilatımız kendisine teşekkür edip aday göstermezse aday olurum. Bu da benim 3 dönemdir ilçeme hizmet etmiş bir İlçe Başkanı olarak en doğal hakkımdır”  görüşünü, mertçe ve açıkça her platformda söyleyen Engin Koyun yıpratılacaktı.
 
Bu iki güçlü aday, yapılan haberlerle yıpratılarak kamuoyunun gözünden düşürülecek, aradan  kendi adaylarının sıyrılabilmesi için yine bir kısım medyayı ve köşe yazarlarını da  yanlarına alarak, belediye başkanlığı koltuğuna  kendi  adamlarını oturtup,  kendileri de  en kilit yerlere müdür tayin ettirip ilçenin kanını emeceklerdi.
 
Planlarını uygulamak için düğmeye basan çete, işe Engin Koyun’la Yunus Pehlivan arasında çok şiddetli görüş ayrılıkları olduğunu,  Engin Koyun'un her ortamda Yunus Pehlivan'ı kötülediğini, Ankara nezdinde girişimlerde bulunduğunu, hatta Ankara’da genel merkezde önemli bir konumda olan bir yetkilinin,

Engin Koyun’’a ‘’Sen hazınlan.Yunus Pehlivan’ı bu sefer aday yapmayacağız’’ dediğini, durumun çok ciddi olduğu yalanını yaymaya başladılar.
 
 
Pehivan’ın bu faaliyetler içinde olan Engin Koyun’a kızarak telefonuna bile bakmadığını, olumsuz  ya da eksik olan ne varsa, bire beş katarak olayları abartıp süsledikten sonra  bu asparagas haberleri de muhalif olan basının bir kısmına maddi destek vererek yayınlatmaya başladılar.
 
Aslında bu çetenin dedikodu haberlerini yaptırarak Pehlivan’ı ve Engin Koyun’u yıpratmak taktiği kamuoyuna yabancı gelen bir taktik değildi.
 
Bu çete geçtiğimiz seçimlerde yüzde kırk küsur oyla açık ara başkan seçilen Yunus Pehlivan’ı seçilebilecek aday adayları arasında bile göstermemişti.
 
Başkanın halktan kopuk olduğu yalanını uyduran bu çete, Zaten teşkilatının Pehlivan’ı bir daha aday göstermeyeceğini, gösterse de Körfez halkının Pehlivan’ı zaten seçmeyeceği yalanını alttan alttan yaymaya başlamışlardı.

 
Bu dedikodu ve iftiralara ,Pehlivan bir mahalle bürosu açılışında cevap vermişti.
 
 
Pehlivan ‘’ Dedikodulara ayıracak zamanımız yok. Körfez halkı bizden hizmet bekliyor. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Takdir halkımızındır. Ben hizmetlerimize ve halkımıza güveniyorum. Halkın da 24 saat içerisindeyiz. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Ben rantçının, haksız bir talepte bulunanın, Yetimin malını “bana peşkeş çek başkan “ diyenlerin, telefonlarına bakmıyorum. Bundan sonra da bakmayacağım.  Vatandaşlarımızın telefonlarına da 24 saat bakıyorum” diyerek cevap veriyordu.
 
Sonuç ne mi oldu? Körfez halkı dedikodu üreterek halkı yanıltmaya çalışan bu çeteye çok güzel bir ders verdi. Pehlivan Körfez tarihinde üst üste açık ara oy  farkıyla belediye başkanı seçilen başkan olarak tarihe geçti.
 
Geçmişte acı bir tecrübeyle oynadıkları oyun bir türlü tutmayan bu çete ,seçimler yaklaşırken hemen hemen aynı teraneleri tekrar gündeme getirerek Pehlivan’ı bu sefer de tuş etmeye çalışıyorlardı.
 
Çetenin bu sefer ki taktiği biraz farklıydı. Çete bu sefer yıpratma politikasında köşe yazarlarını kullanmaya başlamıştı.
 
Kamuoyu tarafından kim oldukları bilinen bu yazarlar Kocaeli’de başka belediye başkanı yokmuş gibi iki günde bir Pehlivan hakkında köşe yazısı, bir gün sonra Engin Koyun hakkında bir dedikodu haberi, bir gün sonra sanki anket yapmış da Pehlivan çıkmamış gibi Pehlivan’a halk desteğinin kalmadığını,  bir gün sonra Genel Merkez’in Pehlivan’ın altını çizdiğini,  birkaç gün sonra Zaten Pehlivan’a halkın rağbet  göstermediği, bir- iki gün sonra Engin Koyun, Pehlivan hakkında sağda solda konuşuyor, Pehlivanı yıpratıyor yalanlarını köşe yazılarında gündeme getirmeye başladılar.
 
“Arkadaş! nerde -ne demiş- kim duymuş- haber kaynağınız nedir ?” diye sorduğunuzda “Millet konuşuyor işte kardeşim.  DEDİKODU İŞTE” diye cevap veriyorlar.
 

 
Bu çete  o kadar kurnazdı ki.  Bir taşla iki kuş vurmak istiyor. . Amacı hem dedikodularla bu ikiliyi yıpratırken, aynı zamanda bu iki isim birbirine düşürülecekti.
 
Çetenin hain planı bir gazetede Yunus Pehlivan’la ilgili “Engin Koyun Pehlivan’ı kötülüyor” şeklinde bir dedikodu haberi yayınlanacak ve bu haberi Yunus Pehlivan’ın yaptırdığı yalanı pompalanacak ,ertesi gün başka bir gazetede Engin Koyun'un Pehlivan'ın altını oyduğu hatta Pehlivan ve ekibi hakkında olumsuz haberlerin arkasında Engin Koyun’un olduğu , Pehlivan’ı yıpratmak için bu haberleri basan basına maddi destek sağladığı ve kamuoyunda başkan Pehlivan’ın yıpranması için elinden ne geliyorsa yaptığı yalanını ve haberlerini yaymaya başladılar.
 
Ben buradan kendilerine “köşe yazar”ı diyen ve görevi olaylar karşısında, doğru ve tarafsız haber ve yorumlar yaparak halkı aydınlatmak olan gazeteci ve köşe yazarı arkadaşlarıma bir- iki çift  laf etmek istiyorum.
 
Arkadaşlar yaptığınız haber ve yorumlarda önce vicdanınıza danışın. Unutmayın ki yaptığınız iş kutsal bir görev. Kamuoyu yani halk adına insanlara eleştiri yapıp, kanaat veriyorsunuz. Yeri geliyor hüküm veriyorsunuz. Unutmayın ki bir gün gelir adalet size de lazım olur.
 
Konumuza dönersek,
 
 
Bu haberle taraflar birbirine düşman yapılmaya çalışılırken, oyunun farkında olan İlçe başkanı Engin Koyun’un  oyunu bozan şok açıklaması geldi.
 
Koyun '' Ben Yunus Pehlivan'la kader birliği yaptım. Ailece de görüşüyoruz. Benim başkanımızın aleyhinde konuşmam mümkün değil, bunu ispatlasınlar, ilçe başkanlığından istifa eder, Kocaeli'ni de terkederim. dedi.
 
Körfez'de birilerinin  bir süredir ısrarla başkan Yunus Pehlivan'la aralarını açmak için dedikodu ürettiğini, çıkacak muhtemel bir kavgadan da birilerinin aradan sıyrılmayı hesapladığını söyleyen Koyun “Aslı astarı olmayan dedikodular üretiyorlar” dedi.
 
 
Koyun ”Yunus Pehlivan bizim belediye başkanımız. Partimiz tekrar bir aday gösterene kadar da başkanımız olarak kalacaktır. Aday belirlemede tek yetkili teşkilatlarımızdır. Günü geldiğinde partimiz başka birini aday gösterirse bilmem. Ama hiç kimse başkanımız Yunus Pehlivan'la aramızı bozmaya kalkmasın. Ben hiç bir yerde onun arkasından olumsuz bir konuşma yapmadım, yapmam da. Bunu herkes böyle bilsin” diyerek bu çirkin tezgahı çok erdemli bir açıklamayla bozdu.
 
 
Bu oyunları tutmayan şer odakları, ikinci plan olarak ilçede bir sansasyonel ve asparagas haberi daha devreye soktular.  Plana göre İlçede tam beş sene önce gerçekleşmiş ve beş senedir mahkeme aşamasında olan Körfez Belediyesi’nin gerçekleştirmiş olduğu Yarpaş A.Ş. Çöp ihalesinde  telefonları dinlenen, Cimşit Kardeşlerle telefonda konuştukları için dinlemeye takılan Mehmet Şendoğan ve İsmail Baran’ın dosya hakkında ifade vermesi için emniyete davet edilmesini, sanki olay Beş sene önce olmamış, yeni olmuş da Baran’la Şendoğan apar topar evlerinden geceleyin alınarak gözaltına alınmış gibi haber yapıp Körfez Davasında Şok gözaltılar!!! diye manşet attırıp, haberin içeriğinde de  dosyayla ilgili ifadelerine başvuruldu  denmesi. Amaç Körfez kamuoyunun kafasının karıştırılıp haberin muhataplarına sanki ihaleye fesat karıştırdıkları için gözaltına alındılar havası verilerek Pehlivan ve ekibine büyük bir darbe vurulmak istenmişti. 
 
 
Çarpıtılarak verilen bu haberde amaç,  ilçede gündem oluşturup diğer gazetelerinde haberi basmasını sağlamaktı. Bir iki gazete de bunu yaptı.  Yalnız olayda ilginç olan bir şey  vardı. Haberin gazetede yayınlanmasından sonra hiçbir  araştırma yapmadan Körfez Belediyesi’ne saldırmak için bundan ala fırsat mı olur?  diyerek haberi copy  paste yaparak gazetelerine manşet eden gazeteci arkadaşlarımız, her fırsatta din, iman, kul hakkı diye ortalıkta fetva veren, ama ne hikmetse dillerinde kalan bu hayat nizamını yaşantılarına uygulamıyorlardı.
 
 
Olay basit bir olay mıydı yoksa ihaleye fesat karıştırmak gibi çok önemli bir olay mıydı?
 
Hiçbir araştırma yapmadan ihaleye fesat karıştırma gibi çok önemli bir iddayı, muhakkak sağlam ve güvenilir kaynaklardan olayı doğrulatmak ve yapılmak istenen şeyin Kamu menfaatimi yoksa ihaleye fesat karıştırmak mı, yoksa yasal mevzuatların boşluklarını öğrenip,  belediyeye bağlı şirketlerin ihalelerini takip edip işi şark kurnazlığıyla  ranta çevirmeye çalışırken , istihbarat polislerinin dinlenmesine takılan kişilerin yargılanması olayımıydı?
 
 
Seçimler yaklaştıkça Körfez ilçede entrikaların şiddeti artacak bundan emin olun. Önümüzdeki günlerde bel altı vurmalar ve Körfez’deki bu şer odakları komplolarını bir bir sıraya koyacağı, ilçedeki siyasileri yıpratma adına ilçe kamuoyunda şok iftiraların atılacağını biliyorum.
 
 
Zamanı geldiğinde bu tezgahın içinde olan çete üyelerini de gazeteci isimlerini de  isim isim vererek siz değerli Körfez halkını aydınlatacağız.
 
 
Bekleyelim görelim…. Görelim Meylam neyler.. Neylerse güzel eyler..
 
Selam saygı ve dua ile
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817