10 müjde 1 haftada tamam
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçen hafta açıkladığı ve 10 maddeden oluşan 1 haftalık eylem planı kapsamında hayata geçirilen düzenlemeleri Facebook canlı yayın uygulamasıyla açıkladı. Davutoğlu, şunları söyledi: 

 'Reformların izlenmesi ve koordinasyon kurulu oluşturulacak' demiştim, genelge çıktı ve oluştu. 
 'Lisans öğrencilerinin 330 lira olan bursu 400 liraya çıkartılacak' demiştim, karar alındı.1 Ocak'ta burslar 400 lira olacak. 
 'Gençlere proje karşılığı 50 bin lira karşılıksız nakdi destek verme imkanı sağlanacak' demiştim. Uygulama başlıyor. 
 'Eylem Planı uygulanmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı çıkarılacak' demiştim, karar çıktı. 
 'Çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20'si oranında destek sağlanacak' demiştim, onun kararını da çıkardık. 
 'Gençlere 100 bin lira faizsiz kredi desteği verilecek' demiştik, bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı, uygulamaya geçti. 
 'Esnafımıza 30 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacak' demiştik, bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı.

'SÖZÜMÜZ SENETTİR'
Başbakan Davutoğlu, "Biz söz verdik mi bu söz bir senettir. Sadece kağıtta kalan bir senet değil, aynı zamanda uygulamaya geçen, hemen pratik karşılıkları olan bir vaattir" dedi. 1 haftalık, 10 maddelik eylem planını hayata geçirdiklerini belirten Davutoğlu, "İnşallah 1 ay içinde neler yaptığımızı, yine sizinle paylaşacağız" diye konuştu.

Kaynak:Takvim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817