41 Kart’a Altın Karınca Ödülü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gıda yardımında bir devrim olarak hayata geçirdiği 41 Kart Projesi Türkiye’nin en perstijli yarışması olarak sayılan Marmara Belediyeler Birliğinin Örnek Belediyeler Proje yarışmasında ödüle layık görüldü. Bu yıl Altın Karınca Belediyecilik Ödülü olarak ismi değiştirilen yarışmanın ödül töreni 26 Eylül’de İstanbul’da yapılacak. 

ÖRNEK BELEDİYECİLİK PROJE YARIŞMASI
Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların refahı için hizmete geçirdiği çalışmalar gerek dünya gerekse ülke çapında takdir görmeye devam ediyor. Bu kapsamda birçok prestijli kurum ve kuruluşlardan birçok ödül kazanan hizmetlere yeni bir ödül daha geldi.  İhtiyaç sahiplerine gıda yardımının sağlandığı 41 Kart Projesi Türkiye’nin en ciddi yerel yönetimler ödülü olarak kabul edilen Marmara Belediyeler Birliğinin Örnek Belediyecilik Proje yarışmasında ödül aldı.

AKADEMİSYENLER JÜRİDE
Bu yıl beşincisi düzenlenen ve altı ayrı kategoride 512 katılımın olduğu Marmara Belediyeler Birliği Örnek Belediyecilik Proje Yarışması’nın ismi bu sene Altın Karınca Belediyecilik Ödülü olarak değiştirildi. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde Prof. Dr. Mithat Kadıoğlu,  Prof. Dr. Rafet Bozdoğan’ın bilim kurulu başkanlığı yaptığı birçok akademisyen jüri üyesi olarak görev aldı.

ÖDÜL TÖRENİ 26 EYLÜL’DE
Gıda yardımlarının kartla sağlandığı Türkiye’deki ilk proje olan 41 Kart Projesi Sosyal, Ekonomik ve Kültürel kategorisinde ödül alacak. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri 26 Eylül 2012 Çarşamba günü saat 18.30’da İstanbul Taksim Martı Hotel'de gerçekleştirilecek. Ödül töreninin sunucusu ise TRT yapımcısı ve sunucusu İnci Ertuğrul yapacak.  Ödül Töreni, Bloomberg HT televizyonu tarafından da yayınlanacak.

41 KART PROJESİ
01,09,2011 tarihi itibariyle aktif olarak projeye başlanmış olup gıda yardımının daha sistemli ve kapsamlı olması sağlandı. Türkiye’de ilk defa, vatandaşa yapılan gıda yardımında banka kart benzeri bir kart aracılığıyla tercih imkanı sunuldu. Sosyal yardım gerçekleştirilen kimseler dar gelirli aileler olup, bu aileler desteklenmeksizin, sağlıklı beslenme noktasında gerekli besinleri alıp tüketememekte. Bu projeyle, beslenmenin temelini oluşturan et, süt, balık gibi besinlerin de vatandaşın almasına imkan tanındı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817