4,6 MİLYON İhracaat yapıldı
Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi Bilgilendirme Seminerinde konuşan Mehmet Turabi Kocaeli’nin 2012 yılında Hong Kong’la 4.6 milyon dolar, 2013 yılının ilk dört ayında ise 4.05 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.



HKTDC Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi İstanbul Ofisi ve Kocaeli Sanayi Odası(KSO) işbirliğinde düzenlenen ‘’Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi Bilgilendirme Semineri’ dün yapıldı. KSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda KSO Genel Sekreteri Mehmet Turabi, Hong Kong Ticareti Geliştirme Konseyi Türkiye Temsilci Perran Ersu ve oda üyeleri yer aldı. Tanıtımda konuşan Turabi, Kocaeli’nin 2012 yılında Hong Kong’a 4.6 milyon dolar ihracat yaptığını açıkladı.

DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ FİNAS MERKEZİ
Katılımın oldukça a olduğu Hong Kong tanıtım seminerinde ilk konuşmayı KSO Genel Sekreteri Mehmet Turabi yaptı. Turabi, “Kendi yapısını hiç bozmayan Hong Kong, dünyanın önemli 3. finans merkezi. KSO olarak dolaylı olarak Hong Kong ile olan ticari hacme katkı da bulunmayı amaçlıyoruz. 2012 yılında Kocaeli gümrüklerinden Hong Kong’a 4.6 milyon dolar ihracat gerçekleştirmişiz. 2013 yılının ilk dört ayın 4.5 milyon dolara ulaşmış. Bu rakam ilerleyen süreçte daha da artacak” diyerek bilgiler aktardı.

EN BÜYÜK OTOMOBİL PAZARI
Ardından söz alan Perran Ersu, Çin’in artık sadece bir üretim üssü olmadığını ifade ederek, “Çin özellikle, Hong Kong dünyanın en büyük otomobil pazarıyken, büyük markalar da Çin’e girmeye devam ediyor. Çin’in gelir düzeyi arttıkça harcama alışkanlıkları değiştirdiği için 2020 yılında 100 milyon Çinli’nin dünyayı gezmesi planlanıyor. Çin’de 9 milyon özel şirket varken, şirketlere yönelik hizmetler içinde talepler artıyor. AR-GE çalışmalarına da çok ciddi yatırımlar var” diyerek tanıtımına devam etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817