Devletin Olduğu yerde kimse rajon kesemez!


Körfez İlçeye geldiği günden beri İlçede Asayiş konusunda ses getiren çalışmalara imza atan ve çok kısa sürede ilçedeki Asayiş olaylarını önelemede başarılı olan Emniyet Müdürü Opak, '' Halkımız en ufak bir sıkıntıda 155 Polis İmdat telefonunu arasın. 2 Dakikada olay yerinde oluruz  dedi.

 OPAK : HALKIMIZI YAPTIĞIMIZ TOPLANTILARLA BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Her vatandaşın başına bir polis dikmenin mümkün olmayacağını söyleyen Opak, vatandaşımız 155 hattını kullanmıyor. dedi.


 Körfez İlçeye atandıkdan sonra bir durum değerlendirmesi yaptığını ve İlçeyi tanımaya çalıştığını söyleyen ilçe eminyet müdürü  Opak, sözlerine şöyle devam etti. Opak''

  İlçemiz çok kozmopolitik bir nufusa sahip. Herkesin başına bir Polis dikmemiz mümkün değil. Ama vatandaşımız 155 Polis ihbar hattını kullanırsa  bize bir telefon açarsa 2 dakikada olay yerine ulaşırız. Vatandaşlarımızdan isteğimiz 155 Polis ihbar hattını kullanmaları. Yaptığımız çalışmalarla ilçedeki hırsızlık ve asayiş olaylarında büyük düşüş sağladık. Geçtiğimiz hafta 20 tane azılı hırsızı cezaevine gönderdik.

Devlet olarak her zaman halkımızın yanındayız.  Bize güvenin. Biz size bir telefon kadar yakınız.  İlçemizin bazı mahallerindeki caddelerde  kümelenerek vatandaşımıza rahatsızlık veren serseri tipli gençleri caddelerden temizledik. Ama vatandaşın desteği yoksa başarı sürdürülebilir olamaz. Polis vatandaş birlikteliğini sağlamamız lazım. Körfez'de şu an yaprak kıpırdasa haberimiz oluyor. 


Bir zamanlar ilçede korku imparatorluğu kuranlar şimdi neredeler? Hepsini cezaevine gönderdik.  Bunlar küçük ve zavallı insanlar. Hiç kimse devletten büyük değildir. Devletin olduğu yerde kimse rajon kesemez .

 İlçemizde şu anda 6 ekip ve 170 personelle görev yapmaktayız. Bu personel sayısı 150 bin nufuslu bir ilçeye yeterli değil. Ama başta ben personelim olmak üzere özel hayatımızdan da fedakarlık ederek ilçemizdeki asayişi sağlamak için canla başla mücadele ediyoruz. Okullarımız önünde öğrencilerimizi rahatsız eden grupları dağıttık. Her okula bir arkadaşımızı görevlendirdik. telefonu 24 saat açık olacak. Okul müdürlerinden gelecek bir telefonla anında olay yerinde oluyoruz. Okul önlerinde öğrencilerimizin rahatsız edilmesine yada farklı gruplaşmalara izin vermeyeceğiz.

Teşkilatımın refleksini ölçmek için İlçedeki bir kuyumcuya gidip alarm veriyorum. Personelimin olay yerine kaç dakikkada geldiğinin tatbikatını yapıyoruz.  İlçemizde bulunan mahalle muhtarlarımızla işbirliği çinde mahallelerde toplantılar yaparak halkımızı bilinçlendiriyoruz. Önümüzdeki günlerde İlçe müftülüğümüzle irtibata geçerek Camilerimizden vatandaşımızı bilgilendireceğiz. Vatandaşımıza bir telefon kadar yakınız. En ufak bir sıkıntıda telefon açsınlar iki dakika içinde ekiplerimizi sorunlu bölgeye sevk ederiz.  Vatandaşımızın huzuru bizim için her şeyden önemlidir. dedi.

 Yapılan toplantının ev sahipliğini yapan





 Anadolu Kıraathanesi sahibi Temel Köksal ise şöyle konuştu. Köksal'' Böyle bir toplantı yaptığınız ve bizi bilgilendirdiğiniz için sizleri tebrik ediyoruz ,  ayrıca tüm mesai arkadaşlarınıza teşekkür ediyoruz.  Vatandaşlarımızın güvenliği için canla başla çalışan Emniyet Personelimize müteşekkiriz. dedi.


 Düzenlenen toplantıya Esentepe mahallesi Muhtarı Muhlis Soydaş,  Kuzey mahalle Muhtarı Kadir Yeşil ve kalabalık bir mahalleli katıldı.




Emniyet Müdür Opak vatandaşı bilgilendirme amaçlı broşürleri kendi elleriyle dağıttı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817