İstiklal Marşı’nın Kabulü Sunumu Ödüllendirilecek

İlçe milli Eğitim Müdürlüğü ve Körfez Yarımca Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 12 Mart programında sahnede yer alan ve tarihimizde önemli yere sahip olan 3 padişahın kabirlerini temsil eden sanduka “Bülbül” şiiri okunurken sahnede yer aldı. Bu görsel ve sunum protokol tarafından çok beğenildi.

Programı, başta İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez Cumhuriyet Baş Savcısı Burak Olgun olmak üzere tüm ilçe protokolü, siyasi partiler ve konuklar da ilgiyle takip ettiler.

Programda Oratorya bölümü öncesinde Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı “Bülbül” adlı şiir okundu ve bu şiirde adları geçen padişahların mezarlarını temsilen Yıldırım Beyazıt, Osman Gazi ve Orhan Gazi’ye isimleri yazılı 3 sanduka sahneye getirildi. Programın diğer bölümlerinde de şairin hayatı, İstiklal Marşı’nın yazılması ve kabulü dönemleri anlatıldı.

Program sonrasında Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, sunumu çok beğendiğini söyleyerek teşekkür etti ve bu hazırlıklarda görev alan öğretmenlerin ödüllendirileceğini söyledi. Hazırlıklarda ve sunumda görev alan 20 öğretmen ve memura ödül verilmesi bekleniyor. Ödül alması beklenen görevlilerin listesi şu şekilde belirlendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817