KARADENİZ, '' YAPILANDIRMA ERTELENMELİ ''

Karadeniz gelen talepler doğrultusunda yaptığı açıklamada,  “Yapılandırmada sürenin son haftasının bayram tatiline denk gelmesi esnafı ve muhasebecileri sıkıntıya soktu. İptal olan yapılandırmalar ve süreyi kaçıranlar nedeniyle devlet de gelirini tahsil edemiyor. Bu nedenle yapılandırma başvuruları yıl sonuna kadar ertelenmeli” dedi.
Yapılandırma başvurularının Temmuz ayında bir ay uzatıldığını ancak uzayan sürenin üçte birinin tatile denk geldiğini söyleyen Ali Karadeniz,  “Temmuz ayının üçte ikisinin mali tatil olması, Ağustos ayının üçte birinin de bayram tatili olması, yapılandırma başvurularında hem esnafı hem de muhasebecileri sıkıntıya soktu. Kanunda tek maddelik bir değişiklik yapılarak başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri yıl sonuna kadar ertelenmeli” dedi.

2018 yılının yaz aylarının esnaf açısından zor ve sıkıntılı geçtiğini, istenen kazanç hareketinin yaşanmadığını belirten Karadeniz, “Esnaf borcunu yapılandırsa bile ödemekte zorluk çekiyor. Başvuru ve ilk taksit ödemeleri yıl sonuna kadar uzatılırsa bu dört aylık süre esnafı oldukça rahatlatır. Ayrıca, daha önceki yapılandırma kanunlarına başvuruda bulunup da bu yılki taksitlerin ödemesinde sorun yaşayanlar da bu kanundan yararlanmalı. Bunun için yapılandırma kanununda bir değişikliğe gidilerek hem kapsamı genişletilmeli hem de başvuru ve ödeme süresi uzatılmalı. Bu çalışma yapılırsa hem şoför esnafı, hem de diğer iş kollarında sıkıntılı günler yaşayan esnafımız rahatlar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817