KONUT SATIŞLARINDA YENİ DÖNEM
 Metrekare bazında ev satışı başlıyor. Gayrimenkul sertifikasıyla konut projelerinden 1 metrekare bile satın almak mümkün olacak. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Sermaye Piyasası Kurumu tarafından 'gayrimenkul sertifikası' konulu yeni bir tebliğin yayımlanmak üzere olduğunu belirterek, "Büyük dönüşüm projelerinde, konut projelerinde yatırımcı, ki bu yatırımcı TOKİ, belediyeler, İller Bankası ve birlikte çalıştığı şirketler, yatırım karşılığında metrekare bazında bir gayrimenkul sertifikası ihraç edecek ve bunu büyük, küçük herkes alabilecek" dedi. Canikli, sözlerine şöyle devam etti:

UYGULAMA BAŞLIYOR
"Türkiye'de gayrimenkul projeleri başlangıcından itibaren değerleniyor ama herkes bir konut alamayabilir. Onun yerine bir metrekareye isabet eden bir sertifika üretiyoruz, hisse senedi gibi onu arz ediyoruz. 60-70 yıllık kötü yapılaşmayı dönüştürüyoruz. Milyar dolarlık projeler var. Asıl hedefimiz büyük yatırımcılar. Adım attık, başladık, bizde 'cek-cak' yok. Biz uygulamaya başladıktan sonra konuşuyoruz."

kaynak: takvim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817