Öğrenciler Reyhanlı'yı Protesto ettiler
Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan Öğrenci Kolektifleri’ne üyesi gençler, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan olayları ve AKP hükümetini protesto etti. Öğrenciler, tepkilerini bedenleriyle ‘Savaşa hayır’ yazarak gösterdi.



ÖĞRENCİ Kolektifleri’ne üye Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, İletişim Fakültesi önünde toplanarak Sosyal Tesisleri’ne kadar yürüyüş yaptı. 11 Mayıs’ta Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan olayları protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüş öncesi özel güvenlik görevlileri geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş sonunda basın açıklaması okuyan öğrenciler, Reyhanlı’da yaşanan olaylarda AKP’nin savaş çığırtkanlığı yaptığını belirterek bedenleri ile ‘Savaşa hayır’ yazdı.

AKP’YE TEPKİ
 “Savaşa hayır barış hemen şimdi”, “Savaşa değil eğitime bütçe” “Reyhanlı’nın katili hükümet istifa” ve “Reyhanlı’yı unutma unutturma” şeklinde sloganlar atan gençler adına açıklamayı Ümit Güler yaptı. Güler, Akçakale, Gaziantep ve Cilvegözü’nde meydana gelen patlamaların Reyhanlı’nın habercisi olduğunu ve olayların AKP’nin yanlış dış politikası nedeniyle meydana geldiğini söyledi. Güler, Başbakan Erdoğan’ın uzun süredir Suriye’de savaş kışkırtıcılığı rolü üstlendiğini ve ÖSO çetelerine silah verdiğini söyledi.

İSTİFA ETMELİLER
AKP’nin Hatay halkının gözünde de bittiğini dile getiren Güler, “Dış politikası yüzünden AKP’ye oy verenleri bile kendisinden soğutan AKP, güven kaybetmektedir. RedHack’in açıkladığı belgelere göre AKP katliamdan haberdarmış ancak hiçbir önlem almayarak insanların ölmesine izin vermiştir. AKP’yi uyarıyoruz. Davutoğlu derhal istifa etmeli, AKP’yi sokaklarda durduracağız” dedi. 



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817