Öğretmenler hünerlerini sergiledi

Öğretmenler bu yıl üçüncü kez Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Sahne Öğretmenlerin Yetenek Yarışması’yla yeteneklerini gösterme fırsatı buldular. Yarışmanın gala programı ve ödül töreni SDKM’de gerçekleşti. Yarışmada dereceye giren öğretmenler ödül aldıkları performanslarını sergilediler.

ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ

Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Osman Kaymak, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli,İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve öğretmenler katıldı. Programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu öğretmen deyince sadece okuldaki öğretmenlerin değil her alandaki eğitimlerin ele alınması gerektiğini ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu “Öğretmenlerimizin haklarını ödememiz mümkün değil. Annemden çok güzel şeyler öğrendim. Babamdan öğrendiğim şeyler hayatımın her alanında hala geçerli. Tüm anneler babalar aslında birer öğretmendir” dedi.

ÖĞRETMENLİK ÖLÜMSÜZ BİR MESELEK

Başkan Karaosmanoğlu öğretmenlerin toplumun en değerli varlıkları olduğunu dile getirerek “Onlara en iyi şekilde hal hatır soralım. Sahne Öğretmenlerin Yarışması bir sembol. Öğretmenlerimiz bu yarışmadaki gibi bir aktör rolünde gerçek hayatta da. Hayatımızda izler bırakan öğretmenlerimizi unutamıyoruz. Öğretmenlerin en iyi mirası geride bıraktığı öğrencileridir. Bazı öğrencilerim bana soruyor. Başkanım mı öğretmenim mi diyelim diye. Ben hocam ya da öğretmenim demelerini tercih ediyorum. Başkanlık gelip geçici ama öğretmenlik ölümsüz bir meslek” şeklinde konuştu.

ENDONEZYALI ASTA’DAN FARKLI YORUM

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat ispirli de konuşmasında “Öğretmenlerimiz sadece kara tahtanın başında beyinlerimizi aydınlatan, fikirleriyle, emekleriyle bilgileriyle değil maharetleriyle izleyeceğiz. Arkadaşlarımızın hepsini kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Müziklerini Ceyhun Çelik ve Orkestrasının seslendirdiği programda Özel Körfezim Okulları’nda İngilizce Öğetmenliği yapan Endoznezyalı Asta Pramadutya Üsküdara Gideriken adlı şarkıyı cazla karışık farklı bir tarzda yorumladı. Stand-Up gösterisiyle bol bol gülen öğretmenler unutulmaz bir gece yaşadı.

173 YARIŞMACI KATILDI

Yarışmaya Kocaeli’de örgün ve yaygın eğitimde görev yapan aralarında sözleşmeli ve usta öğreticilerin de bulunduğu 173 öğretmen katıldı. Çekişmeli geçen yarışmada vokal kategorisinde 70, enstrüman dalında 13, şiir dalında 65, stand-up dalında 9, skeç-drama dalında 7, ebru, teknik resim ve dans branşlarının yer aldığı diğer sahne sanatları kategorisinde 9 öğretmen hünerlerini sergiledi.

VOKAL VE ESTRÜMAN

Vokal birincisi İzmit yarbay Refik Cesur Ortaokulu’ndan Eda Kurt olurken, enstrüman birincisi Darıca Fatih Koleji’nden Tuna Eryılmaz ve mansiyon ödülünün sahibi de Karamürsel Nazmi Oğuz Ortaokulu’dan Servet Oruç oldu.

DİĞER SAHNE GÖSTERİLERİ

Diğer Sahne Gösterileri’nde birinciliği Gölcük KO-MEK Usta Öğreticisi birinciliği Gölcük KO-MEK Usta Öğreticisi Yusuf Akmeşe alırken, Gölcük Şirinköy Ortaokulu’ndan Hilal Tutar mansiyon ödülüne layık görüldü.

ŞİİR OKUMA

İzmit Ford Otosan Ortaokulu’ndan Sedat Kat şiir okumada birinciliği ed ederken, Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adembaş Ortaokulu’ndan Kezban Ay mansiyon ödülünün sahibi oldu.

STAND-UP VE SKEÇ/DRAMA

İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Kezban Hülya Güner skeç dramada birinci oldu. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede Stant-Up birinciliği ile mansiyon ödülünü kazanacak özellikte eser bulunamadı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817