ÖZEL RÖPORTAJ

Eda Ayata, 1988 Kastamonu doğumlu ve Körfez Tütünçiftlik Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde yaşıyor. Bu bölgede geniş bir nüfusa sahip olan Ayata ailesine gelin oldu ve Yunus Ayata ile hayatını birleştirdi. Bugüne kadar 3 üniversiteyi bitirdi. Eda Ayata Anadolu Üniversitesi Yerel  Yönetimler ve yine Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslarası İlişkiler Bölümü ve Kocaeli Üniversitesi Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik bölümünü bitirdi ve  4. Üniversiteyi de   yine Anadolu Üniversitesi Sağlık Bölümünü okuyarak devam ettiriyor ve temel Almanca biliyor. 3 üniversite bitirmesine rağmen ve KPSS sınavlarına girmesine rağmen bir türlü atanamayan ve çaresizce bekleyen Eda Ayata, kendisiyle aynı durumu paylaşan insanların da özellikle de çaresiz bekleyen genç kızların temsilcisi olacağını söylüyor.

Sizi aday aday olmaya ne teşvik etti?

Yaşadığım Yavuz Sultan Selim Mahallesi ve Çamlıtepe Mahallesi Körfez’de adeta dışlanmış ve hayatın zorluklarını fazlasıyla yaşayan insanlarla dolu. Okuduğum ve eğitim aldığım okul, Kocaeli Üniversitesi Yerel Yönetimler Uluslararası Halkla İlişkiler Bölümü. Yani birçok aday adayının yanı sıra ben yerel yönetimlerin eğitimini aldım. Halkın hangi belediye hizmetlerini beklediğini, insanların nelerin sıkıntısını yaşadığını çok iyi biliyorum. İşte yaşadığım bölgede ki insanların desteği ve teşviki ile aday adayı olmaya ve Körfez’e bir kadın belediye başkanı olarak hizmet etmeye karar verdim. 3 üniversite bitirdim ve 4. sü olan Tıbbi Dökümantasyon Yönetmeliği ve Açık Öğretimi de tamamlamak üzereyim. Buna rağmen atanmayı ve bir işe yerleşmeyi bekliyorum. Eğitimi olmayan, ya da normal bir lise mezunu gencin iş bulmasının ne kadar zor olduğunu görüyorum.

Belediye Başkanı seçilmeniz halinde neler yapacaksınız?

Her belediyenin temizlik, ulaşım ve benzeri hizmetleri normal olarak yapması gereken çalışmalar arası da yer alıyor. Ben daha çok istihdam oluşturacak, insanların sosyal yaşamlarına renk katacak projeler hazırladım. Ev kadınlarının, genç kızların evlerinde oturmak yerine üretime katılmalarını, evlerinin geçimlerini sağlayıp, kendilerine gelecek hazırlamalarını sağlayacak çalışmalar planlıyorum. Belediye Başkanı olarak insanlarla her zaman içi içe olup, onlarla sık sık istişareler yaparak sorunları merkezinde tespit edip, yine merkezinde çözüm bulmaktan yanayım. Bugüne kadar belediye başkanlığı yapıp, hizmet etmeye çalışanlara saygım büyük, benim niyetim hizmet çıtasını daha yukarılara taşımak ve onların dikkatinden kaçan yönleriyle ilçeye daha çok hizmet getirmek olacaktır.

Sizce ilçeye kadın eli değmeli mi?

Bugüne kadar görev yapan belediye başkanları hep erkeklerden seçilmiş. Kocaeli’nde bir kez kadın belediye başkanı olmuş ve yaptıklarıyla anılıyor. Bana göre kadınlar daha farklı düşünebiliyor ve önemsenmeyen ama toplum için çok önemli olan hizmet alanlarını görebiliyor. Bu nedenle bir kadın elinin belediyeye değmesi ve eksik kalan hizmetlerin görülerek yapılması gerekiyor. Hepimizin amacı Körfez’e ve Körfez halkına hizmet etmek ve yaşanabilir, mutlu bir kent oluşturmak. Buna bakış açıları farklıdır ve kadınların bakış açıları da farklılık göstermektedir. İşte bu nedenle eksik kalan hizmet alanlarının görülmesi ve projeler üretilmesi için Körfez’e bir kadın eli değmesi gerektiğine inanıyorum.

Son olarak ekleyeceğiniz düşünceleriniz var mı?

Sayın Cumhurbaşkanımız gençlere ve özellikle de bayanlara çağrıda bulunarak siyasette, yönetimlerde yer alınmasını istedi. Ben de bu çağrıya uyanlar arasında yer alarak, bu hizmet yarışında görev almak amacıyla hareket ettim. Körfez’de düşünülmeyeni düşünmek, yapılmayanı yapmak istiyorum. Körfez’i biz kadınlara teslim etsinler, yaptığımız hizmetlerle anılmak istiyoruz. Kalıcı, insanların gönlüne dokunan hizmetler yapmak istiyoruz. Körfez bizim ortak yaşam alanımız, ortak sevdamız, ortak geleceğimiz. Kişisel gelişim kursları, Körfez’in doğasını, tabiatını canlandıracak çalışmalar, hanımları ekonomik çalışmalara katacak projeler düşüneceğiz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817