“Gülen yüzlerimiz çoğalsın”

Derince Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘1. Kocaeli Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu’nda evde bakım gören yaşlı ve hastaların yanı sıra onlara bakmakla yükümlü yakınlarının da daha mutlu olabilmesi için yapılacak çalışmalar konuşulurken; sempozyuma katılan tüm kurumların ortak temennisi ise ‘gülen yüzlerimiz çoğalsın’ oldu

 

5 kurum birlikte düzenledi

Sağlık noktasında kentimizde bugüne dek yapılan en kapsamlı sempozyum Derince’deki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Evde Sağlık Hizmetleri Derneği ve Derince Belediyesi’nin iş birliğiyle gerçekleşen sempozyuma gerek protokol gerekse vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’de sağlık alanında yaşanan bütün gelişmelerin paylaşıldığı sempozyuma Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetler Genel Müdürü Aylin Çiftçi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, Büyükşehir Belediye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Dr. Mürsel Durmaz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, Kocaeli Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Melih Kaştı, Evde Sağlık Hizmetleri Derneği Kocaeli Temsilcisi Harun Öz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, bürokratlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

‘Ortalama yaşam beklentisi arttı’

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, evde bakım konusunda toplumsal bilincin hızla arttığını belirterek, yapılan hizmetlerin her geçen gün daha da artarak, yaygınlaşacağını söyledi. Derince Belediyesi olarak, sağlık noktasında evde bakıma ihtiyaç duyan vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını çözmeye gayret gösterdiklerini belirten Başkan Alemdar, ilçe genelinde 240 evde bakıma muhtaç vatandaşın olduğunu söyledi. Engelsiz Yaşama Destek Merkezi ile engelli birey ve ailelerine ulaştıklarını söyleyen Başkan Alemdar, sosyal devlet bilincini en iyi şekilde yerine getirdiklerini sözlerine ekledi. Başkan Alemdar’ın ardından kürsüye çıkan Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Türkiye’nin sağlık konusunda hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Orhan Koç, günümüzde artık herkesin hekim seçme hakkına sahip olduğunu belirterek, sağlık alanında yaşanan gelişmelerden dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817