Körfez Belediyesi kaldırım işgallerine Savaş açtı
 Körfez Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, ilçede faaliyette olan inşaatların, yaya kaldırımlarını, durakları işgal etmeleri ve bu konuda yoğun şikayet olması üzerine çalışma yapmaya başladı.

Kaldırımların vatandaşın ortak kullanım alanı olduğunu hatırlatan Zabıta Müdürü Mehmet Gökkaya kaldırım işgaline izin vermeyeceklerini belirterek, "İşgal konusunda yoğun şikâyetler alıyoruz. Alışveriş eden vatandaşlar kaldırımları kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Kaldırım işgali konusunda gerekli uyarıları yaptık bu günden sonra esnaflarımızın kaldırımları işgale etmeyerek bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Daha modern bir Körfez için kaldırım işgaline son verelim" diye konuştu.


İlçede, market ve pastanelerin yaya kaldırımlarına çıkmalar yapmaları, inşaatların kaldrımı bırakın otobüs duraklarını dahi işgal ederek demir, tuğla dizmeleri nedeniyle vatandaşlar huzursuz. Bu güne kadar tüm şikayetlere rağmen önlem alınmaması vatandaşları huzursuz ederken, bu açıklamadan sonra rahatsızlık verenlerin, kaldırım işgal edenlerin belediyeye şikayet edilmesi istendi. Bu şikayetler sonrasında kaldırım işgallerinin önlenmesi ve yüklü cezalar uygulanması bekleniyor.

Körfez Belediyesi ekipleri, kentte kaldırım işgalinde bulunan esnaf ve vatandaşları uyararak çeşitli ikazlarda bulundu.

Körfez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dışarıda bulunan eşyaların içeri alınması için iş yeri sahiplerine gerekli uyarılarda bulundu. Kaldırım işgali ile yayaların yürüme haklarının elinden alındığı hem de görüntü kirliğinin meydana geldiğini kaydeden Ekipler, esnaftan eşyaların içeriye alınmasını istediler.

Gerekli Uyarılar Yapıldı

Zabıta müdürlüğü ekipleri, kaldırım işgaline karşı sıkı bir denetim uygulayacaklarını ifade ederek, bu konuda esnafların duyarlı davranması gerektiğini kaydetti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817