1100 ÇOCUK FESTİVAL İÇİN KOCAELİ’YE GİRİŞ YAPTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 11. Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için geri sayım başladı. Dünya çocuklarının katılımı ile yapılan festival için 47 ülkeden 1100 çocuk Kocaeli’ne gelecek. Kocaeli’ne ilk gün festival için 15 ülkeden çocuklar gelmişti. Festival için yoğun şekilde Kocaeli’ye giriş yapan ülke çocukları ikinci günde gelişlerine devam etti. İkinci günün sonunda 1100 çocuk Kocaeli’ye gelerek yanlarında kalacakları Türk aileleriyle tanıştı.

KOCAELİ’YE GİRİŞ YAPAN SON ÜLKE KAZAKİSTAN

11. Uluslararası Kocaeli 23 Nisan Çocuk Festivali, 18-24 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Festival için Kocaeli’ne çocuklar gelmeye başladı. Festival için gelen ilk ülke Fas olurken son gelen ülke de Kazakistanlı çocuklar oldu. Kazakistanlı öğrenciler, yanlarında kalacakları arkadaşları ile tanıştı.

İKİNCİ GÜN 32 ÜLKE ÇOCUĞU KOCAELİ’YE GELDİ

11. Kocaeli 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için Kocaeli’ne ilk gün festival için 15, ikinci gün ise 32 ülkeden çocuklar geldi. İkinci gün gelen ülkeler arasında Çin, Kosova, Filistin, KKTC, Azerbaycan, Romanya, Slovenya, Bosna Hersek, Irak, Moldova, Kazakistan gibi ülkeler bulunuyor.

EVLERE KONUK OLACAKLAR

Festival için Kocaeli’ne gelen dünya çocukları Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullardaki yaşıtlarının evlerinde misafir edilecek. Yabancı konuklarını evlerinde misafir edecek çocuklar, onlara Türk kültürü ve misafirperverliğini gösterecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817