220 Milyon TL Faiz Borcu Silinecek

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, bugün gerçekleştirilecek olan belediye meclisi gündeminde yer alan belde garajı alanının SGK’ya devredilmesi ile ilgili konuştu. Başkan Söğüt, geçtiğimiz gün CHP ve  İYİ Parti İlçe Başkanları ve meclis üyeleri ile bir araya gelmiş, ve yapılması planlanan satışlarla ilgili bilgi vermişti.

O görüşmeyi anlatan Şener Söğüt, “Belde Garaı için biz bir değer hesaplaması yaptırdık. Metrekaresi 3 bin TL civarında ediyor. SGK ise metrekaresine 2.850 TL verdi. Toplantıda CHP’li ilçe başkanı Bülent Yıldız metrekaresini 4-5 bin TL bandında satıp satamayacağımızı sordu. Bende bunun bu aşamada mümkün olmadığını piyasa koşullarından dolayı da aktardım. Malum pandemi sürecindeyiz. Ancak daha önemlisi benim bu takası şubat ayı bitmeden yapmam gerekiyor. Borçlara karşılık o arsayı vermem gerekiyor. Biz bir satış ihalesi yapsak bunun yetişmesi imkansız. Çok büyük bir fırsat kaçırırız.

220 MİLYON TL FAİZ BORCU SİLİNECEK

Belde Garajı bizim SGK’ya olan ana para yaklaşık 94 Milyon TL’lik borcumuza karşılık veriliyor. Şubat ayının sonuna kadar devam eden yapılandırmaya göre eğer biz bu 94 Milyon TL’ye karşılık arsayı verirsek tam 220 Milyon TL faiz borcumuz siliniyor. Bu Körfez için çok büyük bir fırsat. Bu fırsatı değerlendirmemek akıl işi değil. O yüzden biz de arsayı SGK’ya vereceğiz. Bakın Körfez bu arsa sayesinde 40 yıllık borçlarından kurtuluyor. 220 Milyon TL faiz borcunun silineceğini söylüyorum. Ana paranın iki katından bile fazla. O yüzden 100-200 bin TL için bu işi bozamayız.

TOPLAM SİLİNEN BORÇ 310 MİLYON TL

Ben göreve geldiğim günden bu yana Körfez Belediyesinin bu borcunun silinmesini en önemli iş olarak görüyorum. Toplamda 310 Milyon TL’lik borcu 90 Milyon TL değerindeki arsamız sayesinde temizlemiş oluyoruz. Belediyemiz tertemiz oluyor. Bu sebeple gerçekten çok mutluyum. Körfez adına mutluyum” açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817