28 Yıllık Tarihi  Hamam Kapılarını Kapattı

Körfez Tütünçiftlik Yeni Yalı Mahallesi Ağadere Caddesi’nde yer alan ve caddenin en eski betonarme binası olarak da bilinen Çarşı Hamamı, 1972 yılında hamam olarak inşa edildi. Ancak, 28 yıl önce hamam olarak çalıştırılmaya başladı ve son döneminde de kadınlar hamamı yapıldı.

Fakat, ekonomik sıkıntılar, giderlerin artması ve buna karşılık talebin azalmasıyla son 12 yıllık işletmecisi Mehmet Ali Yıldırım tarafından kapatıldı. Körfez Esnaf Odası Yöneticisi ve AK Parti Körfez İlçe eski yöneticisi olan Mehmet Ali Yıldırım, talebin azalmasıyla giderlerin dahi karşılanamadığını ve bölgenin en eski hamamlarından biri olan Çarşı Hamamı’nı kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Kapatılan hamam, bir mağaza tarafından depo olarak kiralandı. Hamamda yer alan 24 kurna, sauna ve havuz yıkılarak bina depo haline getirilmeye başladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817