ABDULLAH KÖKTÜRK KÖRFEZ TARIMINI ARAŞTIRDI

Beraberinde il ve ilçe tarım müdürlüklerinden görevlilerle Körfez’e gelen ABDULLAH Köktürk, önce Gübretaş Fabrikası’na giderek burada   labaratuarları gezerek, gübrenin tarıma faydaları  hakkında yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Körfez Kaymakamlığı’na geçen Köktürk, Kaymakam Mahmut Şirinoğlu ile görüştükten sonra İlçe Tarım Müdürü Semra Koşumcu’dan bilgi aldı.

İlçedeki tarım ile ilgili brifing veren Semra Koşumcu, ilçede ceviz yetiştiriciliğinin hızla arttığını belirterek, ‘’Besi tavukçuluğu üzerine çalışan tüm firmaların çiftliği bölgemizde var. 16 köyümüzde, 1850 dekar alan tarım için kullanılıyor. Cevizlik alanlar hızla artmaya başladı. İlçedeki işadamı ve iş kadınları birleşerek birleşik seracılık adı altında işletme kurdular. Fakat köylerdeki gençler ilçedekşi sanayi kuruluşlarında asgari ücretle çalışmayı tercih ettiklerinden iş gücü bulunamıyor. Bu nedenle seracılık işletmeleri kiraya verildi. İlçede 11 bin büyükbaş, 7 bin küçükbaş hayvan yetiştiriliyor ‘’ dedi.

 Abdukllah Köktürk ve beraberindeki heyet, Sevindikli Köyü’ne giderek seraları inceledi ve bilgi aldılar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817