AK PARTİLİLERİN ENGELLİ HAFTASI KUTLAMASI

Milletvekili Şeker, yapılan ziyarette "Geçmiş hükümetler döneminde engelli vatandaşlarımızın talepleri, istekleri hep ihmal edildi. Bugün AK Parti olarak engelli vatandaşlarımızın her türlü sıkıntısına merhem olmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz istihdamlarının teşviki ve kolaylaştırılması hususunda her türlü desteği veriyor. Engellilerimizin başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, üreten ve toplumda faydalı birer bireyler olan bir dünyanın oluşması kapsamında her türlü

desteği vermek hizmetlerin en hayırlısıdır" diye konuştu.

 

Kandaz da, Engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunların çözümlenmesi ve topluma faydalı birer bireyler olması sosyal hukuk devleti olmanın zorunluluğu olduğuna dikkati çekerek, "Engelli olsun veya olmasın tüm vatandaşlarımızın, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmelerinin sağlanması devletimizin temel görevidir" dedi.

 

ENGELLİLERE YENİ HAKLAR VERİLECEK

 

Kandaz, hükümetimizin özürlülüğe dayalı ayrımcılıkla mücadele ve eşitliğin sağlanmasını sağlayacak Özürlü Hakları Takip ve İzleme Kurulu  oluşturacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Engellilerin spor malzemeleri, sosyal güvenlik sigortası kapsamına alınacak. İşitme engelliler için ulusal işaret dili oluşturulacak. Bilinen en gelişmiş teknolojik vasıflardaki ortez, protez, işitme cihazı gibi araçların tamamı sigorta kapsamında karşılanacak. Tüm engelli çocuğun okul öncesi eğitimi alması ve ücretsiz servisten yararlanması sağlanacak. Engelsiz kariyer ve girişim merkezleri kurulacak.  Memur ve işçi kadroları arttırılacak ve açık olan tüm engelli kadroları doldurulacak ayrıca özel sektöre özürlü istihdamı için teşvik sağlanacak."

 

Karabalık ise, engelli vatandaşların yaşadıkları güzellikleri ve sorunları paylaşabileceği bu hafta münasebetiyle bütün engellilerin, tüm engellere takılmadan, sevgi ve saygıyla hayatlarını sürdürmeleri temennisinde bulundu.

 

 


                                                   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817