ALİ  KARADENİZ İSİYAN  ETTİ
 KARADENİZ; HGS CEZALARI YILDIRDI

Körfez Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Karadeniz, son dönemde otoyollarda HGS kullanan araçların yaşadıkları sıkıntıları ve kesilen ceza miktarlarının yüksek olması nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade etti. Ali Karadeniz yaptığı açıklamada “Otoyollarda OGS kaldırarak HGS ile indirimli geçiş yapılması yönünde çalışma yapıldı fakat bu durumdan herkes sıkıntılı. Çoğu kişi bu durumda büyük sıkıntı yaşadı. PTT’nin bu konuda altyapısı yok. Nakliyeciler uzun süre yollarda olduğu için seyir halinde en kısa mesafede geçene en uzun mesafe cezası kesiliyor. 11 kat cezayı kimse ödeyemiyor. Büyük rakamlarla cezalar kesiliyor. Meclis’te gündeme geldi fakat 7 günlük süre 15 güne çıkarılmasına rağmen ceza rakamları yine de şoförleri zorda bırakıyor. Şu anda şoförler 2013 yılının cezalarını ödüyorlar. 2014 yılının cezaları hala duruyor. Bu cezaları ödemekte firmalar olsun, şoförler olsun sıkıntılı günler geçiriyor” dedi.

 

ARAÇLARINI SATSALAR CEZALARI ÖDEYEMEYECEKLER

Ali Karadeniz ayrıca “Minibüslerde UKEME cezalarından artık yıldı. Kesilen cezalar belirlenen rakamların çok üstünde uygulanıyor. İndirimli kartlar zaten tüm kooperatifleri bezdirdi. Neredeyse minibüsçüler taşıdıkları yolcuların yarısını bedava taşıyorlar. Kamyoncular ve minibüsçüler ilerleyen zamanlarda artık araçlarını satsalar dahi borçlarını ödemeyecek duruma gelecekler. Bu nedenle sıkıntılarımızın kısa zamanda çözüme ulaşmasını ve üyelerimizin artık ceza ödemekten kurtulmasını umut ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817