ASKERE YÜZDE 10 ZAM
 Türkiye'de Temmuz ayı, emekli, işçi, memur ve askerlerin bayramı olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun maaşı bin liranın altında olan binlerce emekliye verdiği yüz liralık seyyanen zam, SSK- ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 5.30'luk zam ve memurlara verilecek yüzde 3'lük rutin zam ve yüzde 2'lik enflasyon farkı müjdesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde çalışan kadrolu askerlere de zam bayramı müjdesi geldi. 1 Temmuz'dan itibaren TSK Personeline (Subay, Astsubay, Uzman Çavuş) ortalama %5 zam yapılacak. Yan ödemeye yansıyacak olan iyileştirme tüm rütbeli personeli kapsayacak. En düşük zam 119 TL, en yüksek zam 644 TL olacak. TSK personelininin Temmuz ayı maaşlarına yüzde 3'lük rutin zam, yüzde 2- 2.5 arasında enflasyon farkı zammı ve Bakanlar Kurulu kararıyla verilen %5'lik zam ile yaklaşık olarak yüzde 10 zam yansıtılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri personelleri, memurlara toplu sözleşmeyle verilecek olan yüzde 3'lük rutin zam oranı ve enflasyon farkı dışında yüzde 5'lik ek zam daha alacak.

Memurlara fark ,emeklilere ise zam olarak yansıyacak olan enflasyon oranları netleşti. Buna göre memurlar yüzde 2.30 fark alacakken emekliler yüzde 5.30 zam alacak. GÜNEŞ

kaynak: ahaber
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817