Ayhan Zeytinoğlu, ”Ağustos ayında Kocaeli’den 874 milyon dolar ihracat gerçekleşti”
 TİM Ağustos ayı ihracat rakamını açıkladı. TİM’in açıklamasına göre Ağustos ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 artışla 11 milyar 73 milyon dolar oldu.

TİM'in açıkladığı verilere göre, ilk 8 ayda ihracat yüzde 5,3 artışla 104 milyar 617 milyon dolar oldu. Türkiye'nin son 12 aylık ihracatı ise yüzde 3,5 artışla 157 milyar 107 milyon dolara yükseldi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “TİM verilerine göre, Kocaeli ihracatında da olumlu bir yükseliş sözkonusu. Temmuz ayında 1 milyar 106 milyon dolar ihracat yaparak, İstanbul’dan sonra en çok ihracat yapan ikinci il sırasına yükselen Kocaeli, Ağustos ayında da 874 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek, sırasını korudu. Kocaeli Sanayi Odası olarak, ihracat yapan firmalarımızı tebrik ediyoruz. İhracatlarındaki bu performansın sürekliliğini diliyoruz.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817