BAKAN IŞIK BAŞVURUSUNU YAPTI
 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, son dönem milletvekilliği için başvurusunu gerçekleştirdi. Bakan Işık'ın başvurusuna Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AKP il kadın kolları başkanı Oya Tunçel, il gençlik kolları başkanı Emre Kahraman, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, milletvekili aday adayları katıldı. Işık, başvuru formunu il başkanı Şemsettin Ceyhan'a teslim etti. 7 Nisan tarihinde adaylarının listesinin YSK'ya verilmesi ile seçim çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Bakan Işık, CHP'yi de eleştirerek, "CHP ve paralel yapının birlikteliğini gösteren iddiaları inkar etmeden, kamuoyunu tatmin edecek şekilde açıklayın" dedi.

 

KAPI KAPI DOLAŞACAĞIZ

Bakan Işık'ın başvuru öncesinde söz alan il başkanı Şemsettin Ceyhan, milletvekilleri ve Bakan Işık'ın kendi illerinden başvurmaları dolayısıyla teşekkür etti. Ceyhan, "Bugün itibariyle 50 aday adayımızı başvurdu. Hem milletvekillerimiz hem de sayın bakanımız teşkilatçılıklarına önem verdiklerinden dolayı buradan, kendi illerinden başvurularını yaptılar. Kocaeli teşkilatlar olarak bu bizlere daha çok cesaret veriyor. Tanıtım ve temayülleri de atlattıktan sonra ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve adaylarımızla kapı kapı dolaşarak seçim için çalışacağız" dedi.

 

'CEYHAN'DAN TEREDDÜTÜMÜZ YOK'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve son dönemi için yeniden milletvekilliği aday adaylığına başvuran Fikri Işık, "Teşkilatta gözümü burada açtık. Kocaeli teşkilatı bizim için her şey demektir. Bugün hem aday adaylık başvurusu yapalım hem de yeni il yönetimi ile istişare edelim arzusu içindeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi Şemsettin Ceyhan'ın il başkanı oluğu yönetim partinin çıtasını daha yukarılara çıkaracaktır. Ben kendisiyle Ar-Ge Başkanıyken, Teşkilat başkanıyken ve il başkanı olarak da çalıştım. Hiç tereddüdümüz yok ki, genç yaşına rağmen ciddi bir tecrübeye sahip" diye konuştu. 

 

'7 NİSAN'DA MEYDANLARA ÇIKACAĞIZ'

Aday adaylığı başvurularının 60'ı geçeceğini söyleyen Bakan Işık, "Bu partimize ilginin ve partideki istikrarın göstergesidir. Bazen ilgi çok olur istikrar olmaz. Burada istikrar ve ilginin uyumu var. Aday adaylarımızın uyum içinde çalışacağına inanıyorum. Bizim partimiz başka şeylere prim vermez. 7 Nisan'da listeler YSK'ya teslim edilince, seçimin bütün unsurları ile başladığını göreceğiz. O tarih ile birlikte meydanlarda olarak 7 Haziran'da iyi bir sonuç çıkması için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

 

'CHP'YE AÇIK ÇAĞRI; AÇIKLAYIN'

Ana muhalefet partisi CHP'yi de eleştiren Bakan Işık, son zamanlarda basına yansıyan bazı iddialar için CHP'ye çağrı yaptı. Işık, "Son günlerde basına yansıyan iddialar vahim iddialardır. CHP ve paralel yapının birlikteliğini gösteren bu iddiaları inkar etmekle geçiştirmek mümkün değildir. Bu iddialar karşısında CHP'nin suskunluğu hem demokrasimiz hem de CHP açısından kabul edilemez. CHP'ye açık çağrı yapıyorum, bu iddialara kamuoyunu tatmin edici cevaplar verin. İddialar karşısında suskun kalıp geçiştirmeyin. Türk demokrasisi ve ana muhalefet partisi, eğer iddialar doğruysa, bir sınavla karşı karşıyalar. Bu iddiaları cevaplamak ve doğruysa da gereğini yapmak zorundadırlar" dedi. 

 

Fikri Işık kimdir?

1965 Gümüşhane doğumlu. Evli ve 4 çocuk babası. ilkokulu Gümüşhane ve Kocaeli’de Hereke Sümer İlkokulu'nda, ortaokul ve liseyi İzmit İmam-Hatip Lisesi’ inde tamamladı. Üniversite eğitimini ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Öğretmenliği Bölümünde 1989 yılında tamamladı.  1999 yılında Fazilet Partisinden Hereke Belediye Başkan adayı oldum.  20 ekim 2001 tarihinde AKP Kocaeli kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AR-Ge’den sorumlu il başkan yardımcısı olarak göreve başladı.  20.Nisan 2002'de teşkilat başkanlığı, 22 Haziran 2003 tarihinde AKP Kocaeli 1. Olağan İl Kongresinde il başkanlığına seçildi.  15 Nisan 2006 da yapılan 2. Olağan İl Kongresinde de il başkanlığı görevine ikinci kez seçildi.  2007 Genel seçimlerinden sonra, AKP Kocaeli Milletvekili oldu. 2013 tarihinden 26 Aralık 2013 tarihine kadar T.B.M.M. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığı'na seçildi. 26 Aralık 2013'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı görevini NihatErgün'den devraldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817