Bakan Yıldırım'a Marmaray Projesi Sorusu
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, test sürüşünü geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Marmaray tünellerinden birinde 15 derecelik düşey sapma olduğuna ilişkin iddialar bulunduğunu belirterek, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın bu iddialarla ilgili açıklama istedi. 

TBMM Başkanlığı'na soru önergesi veren Türkkan, Marmara Denizi'ni alttan geçerek Üsküdar- Sirkeci arasını bağlayacak 'Tüp Tünel'in inşaatı sırasında hayati bir hata yapıldığını ve bu hatanın kamuoyundan gizlendiğini ileri sürdü. Türkkan, tamamı 11 tünel olan projede, iddiaya göre 7'inci üniteye gelindiğinde yapımcı şirketin mühendisleri tarafından Sirkeci yönünde '15 santimlik bir düşey sapma' tespit edildiğini ileri sürdü. Bu hatayı düzeltmenin maliyeti artırdığı için, doldurma yolunun seçildiğini iddia eden Türkkan, Müşavirlik şirketinin baş proje müdürünün bu hata nedeniyle istifa ettiğinin de iddialar arasında yer aldığına değindi. 

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan önergesinde, Bakan Binali Yıldırım'dan bu iddiayla ilgili gerçekleri açıklamasını istedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817