BARAN;“ AK PARTİ EN ÇOK OYU BENİMLE ALIRIM“
İsmail Baran Kimdir..?

1966 yılında Sakarya doğdum. Orta ve lise Körfez ilçe de okudum. 29 yıldır Körfez ilçesinde ikamet ediyorum. Aslen Artvinliyim. Beş kardeşiz. Aynı binada ailemle ikamet ediyorum.

Eğitim durumu nedir ?

Anadolu Üniversitesi iktisat fakültesi ardından Karadeniz Tekbnik üniversitesi Rize Makine Yüksek Meslek okulu bölümünü bitirdim.

Daha önce hangi iş ile uğraşıyordu..?

Üniversitenin ardından Dilovasında Nasaj Aluminyum fabnrikasında 6 işçi olarak çalıştım. Daha sonra Upa marketler zincirinde 9 yıul yöneticilik yaptım. Son iki yıl genel müdür oldum. Daha sonra kendi Baran giyim adından iş yerimi kurdum. 16 yıl körfez ilçede esnaflık yaptım.




Siyasete girme kararını nasıl aldınız, siyasi geçmişiniz nedir ?

15 Yaşında  siyasete girme kararı aldım. Refah Partisi gençlik kollarında il gençlik kollarında göreve başladım. Ardından Refah &Fazilet poartisi ilçe ytönetim kurulu üyelikleri yaptım. Fazilet kapatılmasının ardından 1,5 yıl siyasete ara verdim. Daha sonra Saadet Partisi Körfez İlçe başkanlığı görevini, iki yıl yürüttüm. Sonra 2004 yılında Saadet partisi belediye başkan adayı oldum. %2’lik tabanımız olmasına rağmen, %8 oy aldım. 2008 sonunda saadet partisinden istifa etim. Siyaseti noktalamayı düşündüm ancak 2009 yılı başında Büyükşehir belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile Körfez Belediye Başkanımız Yunus Pehlivan ile onların talebi doğprultusunda görmüştüm ve siyasete kararı aldım. 2009 seçimlerinde Ak Parti’de Körfez ve Kocaeli Büyükşehir belediye meclis üyesi oldum. Yaklaşık 5 yıldır büyükşehir belediyesinde plan ve bütçe komisyonu üyeliği yapmaktayım. 2009 seçimleri akebinde körfez Beldiyesinin yan kuruluşu YARPAŞ A.Ş.’de yönetim kurulu başkanı ve genel müdür olarak görev aldım. Takriben bir ay önce aday adayı olmam münasebetiyle görevimden istifa ettim.


Aday Adayı olmaya iten sebep nedir ?

32 yıldır Körfez’de siyaset ve ticaret yapmam dolasıyla, birçok dostlar edindim. Geçmişteki adaylık tecrübem ve belediyecilik tecrübem dolaıyla Körfez ilçemize bir vefa borcum olduğunu düşündüm. Konuyu siyasi büyüklerim ile il başkanım, büyükşehir ve kocaerli milletvekillerim ile ve bir çok STK ile ayrıca ailem istişarede bulundum. Hepsinden olumlu yanıtlar alınca, aday adayı olmam gerektiğini gördüm. Çünkü biliyorum ki insanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır. Yine biliyorum ki Belediye başkanı şehremini demektir. Böyle güzel bir rütbeye sahip olmak ve halkımızın duasına mazhar olabilmek için aday adayı oldum. İnşaallah inanıyorum ki yakında zamanda adaylığımız tescil edilecektir. Çünkü ben bu elektiriği halkımızdna ve teskilatlarımızdan almaktytım.. Ve yine biliyorum partimiz en yüksek oyu şahsımın belediye başkan adaylığı ile alacaktır. İnançla ve azimle çalışmalarımı sürdürmekteyim.

Ak Parti’deki aday adaylarının çok olması size sıkıntı veriyor mu ?

Ak aprtimizdeki 11 arkadaşımın aday adayı olması bizim için ayrıca bir güzelliktir. Çünkü partimize büyük bir teveccuh olduğunu gösteriyor. Ve yine net olarak şunu görürum ki aday olmak demek, belediye başkanı olmak demektir. Ayrıca Dünya lideri başbakanımız RTE’nın kadrosunda belediye başkanı olarak görev yapmak çok büyük bir lütuftur. İnşallah bizler de bu lütüfa mazhar olmak için mücadele ediyoruz. Aday adayları içerisinde kamoyunda anketlerden çıkacağıma olan inancım tamdır. Bu konuda tek bir şüphem bile yoktur.

Belediye Başkanı olursanız ne Körfez için ne gibi projeleriniz var ?

Partimizin kurmaylarının almış olduğu karar gereği projelerden ve yapılacaklardan bahsedilmemesi konusu ısrarla tembih edildi. 39 yıldır Körfez’de yaşıyor olmam dolayısıyla Körfez’in sorunlarını ve çözüm yollarını çok bilmekteyim. Halşkjımızı mutlu edecek 2023 vizyonuna yakışır bir Körfez’in nasıl olması gerektiğini ve kentin uzun vadeli planlamasının nasıl yapılması gerektiğini çok iyi bilmekteyim. Bunun için Allah nasip ederse bir dönem belediye başkanlığı yapmayı düşünüyorum.

Aday Adaylığı süresini nasıl değerlendiriyorsunuz, siz aday olmazsanız sizden kim aday olabilir ?

Aday adayları olarak elimizden geldiğince tüm aday arkadaşların açıklamalarına katıldım ve hepimiz şu sözü verdik. Ben aday olsamda olmasam da, çalışmalarımda hiçbir değişiklik olmayacak. Ben aday olmasamda partimiz kimi gösterirse aday kim olursa olsun, beraber çalışacağımıza söz verdik. Onun için ben aday aryımıyorum. Hangi kardeşimiz olursa her zaman yanındayım. Ama şunu ifade etmeliyim ki kesinlikle şahsımın aday olacağına hiçbir şüphem yoktur. Çünkü partimizin aradığı tüm kriterlere sahip olduğumu düşünüyorum.

Yunus Pehlivan hakkındaki düşünceleriniz neler ?

Yunus Pehlivan Bey kibar nazik kimseyi kırmayan nezaket sahibi bir insandır. Kendisi ile hiçbir şekilde  olumsuz bir durum söz konusu değildir. Kişisel dargınlığımız veya kırgınlığımız olmamıştır. Yaklaşık olarak beş yıldır çalışma arkadaşı olarak ben kendisinden memnundum. Hiçbir şikayetim yoktur.  Fakat belediyecilik konusunda kendisiyle aynı şeyleri düşünmediğimiz konular olmuştur. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Yunus Bey’in bu yönetim anlayışına saygı duymaktayım. 10 yıllık belediyecilik döneminde Körfez ilçemizde başarılı projelere imza atmıştır.

Diğer siyasi partiler için düşünceleriniz neler ?

Şu anda aday adaylığım sürecinde diğer partilerin adayları ve aday adayları hakkında herhangi bir yorumda buılunmak istemiyorum. Ancak şu bir gerçektir. Ak partimizin dışında belediye başkanlığını alabilecek bir partinin var olduğunu düşünmüyorum. Tüm aday adayı arkadaşlarıma ve diğer siyasi parti adaylarımıza başarılar diliyorum. Yerel seçimler önemli olan, adaya ve ekibine olan güven ve genel yönetim ile aynı siyasi doğrulta olmasının bir avantaj olduğunu bilmek gerekir. Şahsımın adaylığı halinde Allah’ın izniyle %60’lara varan bir oranda burada seçimi alacağımıza inanıyorum.

Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki düşünceleriniz ?

Dünya liderimiz ve başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzyılımızın yetiştirdiği en büyük liderlerdendir.  Böyle büyük bir liderle aynı siyasi çatı altında mücadele vermek insana ayrı bir heyecan veriyor. Siyaseten çok iyi bir idol olduğuna inanıyorum. Bence tüm siyasetçilere başbakanımızın hayatı örnek olmalı, siyasetçi olmak isteyen genç kardeşlerimize tavsiyem, başbakanımızın hayatını, geçmişini ve ideallerini çok iyi tahlil etmeleridir. Çünkü başbakanımızın hayatında çile var, inanç var, azim var, vatana ve milletine bitmeyen bir sevda var. Bu düşünceleri amaç edinen bir siyasetçinin de başarılı olmaması için hiçbir neden yoktur. Geçmişinde Necip Fazıllar Necmettin Erbakan gibi Merhum Özal gibi siyasi bir çok büyüğün tecrübelerini kazanmış olan dünya liderimiz göstermiş olduğu yüksek başarı ve performans ile halkımızın gönlünde taht kurmuştur. Cenab-ı Hak yar ve yardımcısı olsun. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817