Baran Kuran Kursu Açılışına Katıldı
 Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Müftülüğü tarafından Mehmet Akif Ersoy Yatılı Erkek Kuran Kursu açılışını gerçekleştirdi.

Mimar Sinan Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesinde 2012 yılının ağustos ayında yapımına başlanan Mehmet Akif Ersoy Yatılı Erkek Kuran Kursu 15 ay gibi kısa sürede tamamlanarak düzenlenen sade bir törenle öğrencilerin hizmetine açıldı.

Açılış törenine Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan  cami dernek yöneticileri ve cami cemaati katıldı. 60 öğrenci kapasiteli Mehmet Akif Ersoy yatılı erkek kuran kursu 600m2 olup okuma salonu, kütüphane, yemekhane ve 14 derslikten oluşuyor.

Törende söz alan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir  diyerek bu kuran kursunda eğitim görecek çocuklarımızın ilçemize, ilimize ve ülkemize güzel hizmetlerde bulanacaklarına anne ve babalarına hayırlı evlat olacaklarına yürekten inanıyorum. Böyle mübarek ve hayırlı bir günde açılışına yapacağımız kuran kursunu ilçemize kazandıran il ve ilçe müftümüze, cami dernek yönetimine, hayırsever iş adamlarına  ve cami cemaatine teşekkür ederim” dedi.

Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ise konuşmasında, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde Körfez ilçemizde 4 yatılı kız kuran kursu, 27gündüzlü kız kuran kursu, 1 gündüzlü erkek kuran kursu ve 10 adet D sınıfı kuran kurslarında toplam 2447 öğrenci ile eğitim ve öğretim faaliyeti gerçekleştirildi. 2014 yaz kuran kurslarında ise halen 7000’i aşkın öğrenci eğitim ve öğretim görmektedir.140.000 nüfuslu Körfez ilçemizde yatılı erkek kuran kursumuz yoktu. Bugün bu yatılı erkek kuran kursumuzun açılışlını yaparak Körfez’deki bu eksikliği de gidermiş olacağız. Bu kursumuzun yapımında maddi ve manevi desteklerde bulanan Kocaeli  Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a,  hayır sever kardeşlerimize ve cami cemaatine teşekkür ediyorum dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817