Başbakan: Kocaeli kaliteli hizmet aldı!

Toplantıda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Büyükşehir düzenlemesini pilot bölge olarak seçtiğimiz Kocaeli’nde başarıyla uyguladık, uyguluyoruz. Kocaeli’nde en uzaktaki köy bile hizmeti büyükşehirden aldı ve çok da kaliteli, çok da fazla hizmete kavuştu’’ dedi.

 

KOCAELİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı’nda Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın ve İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç hazır bulundu. Toplantıya katılanlara seslenen Başbakan Erdoğan, bir kez daha Kocaeli’nde başarıyla gerçekleşen büyükşehir uygulamasını Türkiye’ye örnek gösterdi.

 

EN BÜYÜK SANAYİ ŞEHRİ

TBMM’de kabul edilen yeni Büyükşehirler Yasası’na değinen Başbakan Erdoğan, “Büyükşehir demek; bizim gerçekten modern şehirler kurmamız, ülkemizin çehresini bambaşka bir dönüşüme, değişime tabi tutmamız demektir. Bakın 13 yeni büyükşehri bu yeni yasayla ihdas ediyor ve toplam büyükşehir sayısını 29’a çıkarıyoruz. Ama biz buraya adımı atarken bir deneyimden geçtik, İstanbul ve Kocaeli gibi mülki sınırların ihtiva ettiği bir şehircilik anlayışını uyguladık. Kocaeli gibi en büyük sanayi şehrimizde bunu uyguladık” ifadesini kullandı.

 

KOCAELİ’DE BAŞARIYLA UYGULADIK

Yeni yasaya ilişkin bilgiler aktaran Başbakan Erdoğan, ‘’Bu yasayı çıkardıktan sonra İstanbul ile Kocaeli’deki gelişmenin nasıl olduğunu gördük ve adımı da bu inançla attık. Biz bu yeni düzenlemeyi pilot bölge olarak seçtiğimiz İstanbul ve Kocaeli’nde başarıyla uyguladık, uyguluyoruz. İstanbul ve Kocaeli’nde en uzaktaki köy bile hizmeti büyükşehirden aldı ve çok da kaliteli, çok da fazla hizmete kavuştu. İstanbul ve Kocaeli’nde başarıyla sonuçlanan bu uygulamayı şimdi tüm büyük şehirlerde hayata geçiriyoruz’’ şeklinde konuştu.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817