BAŞKAN BARAN; HALKIMIZIN OTOBÜS ÇİLESİNİ BİTİRDİK
 Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen Toplantıda 11 gündem maddesi ele alındı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “Yaşanan terör saldırılarında şehitler verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Hac ’da ölen vatandaşlarımız var. Onlara da rahmet diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılı başladı ve okullarımız açıldı. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bizlerde rutin çalışmalarımızın dışında ilçemizde öğretime ciddi anlamda destek veriyoruz. İlçemizdeki  eğitim  hizmetlerine  her anlamda destek sağlamaya devam ediyoruz.” dedi.

Gündem maddesi olan, Petline Platform, Dolfen ve Deniz İçi Boru Hattı imar plan kararı ile ilgili İmar ve Şehircilik Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının çalışmalarını tamamlaması için süre uzatımı kararımeclis üyelerince oy çokluğu ile kabul edildi.

2016 Mali yılı bütçesi ve belediye tarifelerinin görüşülmesi ile ilgili Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilmesine ve bir sonraki mecliste görüşülmesine oybirliği ile karar verildi.

Otobüs Müjdesi Verildi

Dilek ve temennilerin ardından çalışmalar yapımı devam eden hizmetler ve projeler hakkındamüjdeler veren Belediye Başkanı Baran, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle belediye otobüslerinin Körfez’de hizmet vermesi noktasında yıllardır kangren olmuş bir sorunu çözdük. İlk etapta gelen otobüslerimiz ocak ayına kadar tamamlanmış olacak. 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz yararlanacağı otobüsler kısa bir süre içinde ilçemizde hizmet etmeye başlayacak ve daha sonra her noktada hizmet verecek” dedi. Kültürel çalışmalara değinen Başkan Baran, Kültürel etkinlikler noktasında hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlara desteğinin devam ettiğini belirten Başkan Baran, “Körfez’in tanıtımı ve kültürel gelişim noktasında ilçeye katkısı olan tüm sivil toplum kuruluşlarıyla ortak hareket ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleşen kardeş belediyelerimizin ya da kültürel olarak işbirliği içerisinde olduğumuz diğer illerde, ilçemizin tanıtımının yapılması noktasında biz gereken tüm desteği sağlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

İlimtepe Körfez’in İncisi Olacak

İlçenin her noktasında aynı sorumluluk ve hassasiyetle çalıştıklarını vurgulayan BaşkanBaran, İlimtepe’dealışveriş merkezi, kültür merkezi ve sağlık meslek lisesi yapacaklarını belirtti. Başkan Baran, “Şimdiye kadar bölgemizde halkımız ne dediyse o oldu. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Halkımız kültür merkezinin dışında bölgeye alışveriş merkezinin de yapılmasını talep ettiler. Bizde çalışmalarımızı ilk etapta planlayarak projesini hazırladık. Sağlık meslek lisesi için mülkiyetle ilgili işlemleri inşallah Büyükşehir Belediyemiz kısa bir süre içerisinde tamamlayacak. İlçemizin yararına olacak bütün projelerimizi birer birer hayata geçireceğiz. ” dedi. 

Eski Belediye Binası yerine yapılacak olan üniversite alanıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Baran, “3 bin öğrencinin eğitim göreceği üniversitenin kurulması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2016 yılında inşaat çalışmaları başlayacak. İlçemize şimdiden hayırlı olsun.

Bir sonraki meclis tarihi 16Ekim 2015 saat 15.00 olarak belirlendi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817