BAŞKAN DOĞAN, KARİYER GÜNLERİNİN KONUĞU OLDU
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Muammer Dereli Fen Lisesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’nin konuğu oldu. Başkan Doğan, 11. sınıf öğrencilerinin takip ettiği etkinlikte öğrencileri motive eden konuşmalar yaptı. Mesleğinden örneklendirmelerde bulunan Doğan, hiçbir başarının da tesadüf olmadığını söyledi. Doğan’ın özgeçmişini, eğitim yaşamını ve hayata bakışını anlattığı konferansı izleyenler arasında Okul Müdürü Halil İbrahim Keleşoğlu, Öğretmenler ile Okul Aile Birliği Başkanı Mehtap Şiringül vardı.

 

‘BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR’

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, konuşmasına başlarken gençlere duyduğu sonsuz güvenden söz ederek  “Pırıl pırıl bir gençliğimiz var. Bu potansiyelden planlı ve kaliteli bir eğitim ile toplumun yarar sağlayacağı çok değerli bireyler yetişeceğine inanıyorum. Kendinize güvenin ve sürekli kendinizi geliştirmeye çalışın” diyerek tavsiyede bulundu. Konuşmasında sık sık kendi yaşamından kesitlerle örnekler vererek gençlere seslenen Doğan “Zorluklar karşısında inancınızı yitirmeyin. Hiçbir başarı tesadüfi değildir. Çalışmadan bir başarıyı elde edebilmek imkansızdır. O nedenle başarıyı çalışarak elde edeceğinizi asla unutmayın. Ben, Hacettepe Tıp Fakültesi’nde eğitim aldım. Ama okulun neresi olduğu önemli değil. Önemli olan sizin işinize olan bağlılık ve tutkunuzdur. Öğretmenlik ve doktorluk gibi meslekler parayla ölçülemez. Bu meslekler her şeyden önce insan kazandırır ve en büyük hazzı o zaman duyarsınız. Eğer insanlara çok yardım etmek istiyorsanız doktor olun” diyerek mesleğine verdiği değeri dile getirdi.

 

SORUN ÇÖZÜCÜ OLUN

Hedef odaklı çalışmanın insanı başarılara taşıyacağının altını çizen Doğan “Herkesin hayatta hedefleri olmalı. Bu hedeflere ulaşmak için karşınıza çıkacak sorunlara hazırlıklı olmalısınız. Bu altyapının sizde oluşabilmesi için öncelikle iyi bir insan olmanız ve doğru bir eğitim görmeniz gerekir. İşte o zaman önünüz hep açık olur” dedi. Okul Müdürü Halil İbrahim Keleşoğlu düzenledikleri kariyer günlerinde Başkan Doğan’ı konuk etmekten mutluluk duyduklarını söyleyerek “Başarılarla dolu bir meslek yaşamı olan Nevzat Doğan’ı hem bir tıp insanı hem de bir siyasetçi olarak konuk etmekten mutluluk duyduk. Çocuklarımıza çok güzel mesajlar verdiği için kendisine teşekkür ediyoruz” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817