Başkan, “İsmaillerin hayatını örnek alacağız”
 Haksızlığa uğramış, yuvası ve geleceği elinden alınmış bir adamla hayata karşı tek başına mücadele etmek zorunda kalan bir kadının öyküsünü perdeye taşıyan “Bizim Hikaye” sinema filmini, Türkiye Gençlik Vakfı Kocaeli İl Temsilciliğinin organizasyonuyla (TUGVA) çok sayıda ki gençle birlikte izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Mücadele eden ve inandığı uğurda değerlerinden taviz vermeyen bir insanın yaşam savaşı ve ailesinin yaşadığı dramları seyrettik. Çok etkileyici olmasının yanında inandığı dava uğruna kişiliğinden ödün vermeyen vatansever bir insanın hayat hikâyesine tanık olduk. Tüm gençlerimiz bu yaşamdan ders çıkarmalıdır. Bizler ve gençler İsmaillerin hayatını örnek alacağız” dedi.

DUYGU YÜKLÜ BİR SİNEMA FİLMİ

Türkiye Gençlik Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Yasin Bulut’un ev sahipliğinde gerçekleşen birliktelikte duygu yüklü ve 1980 darbesinin insanımıza nasıl olumsuz etkilediğini gözler önüne seren sinema filminde ailesinin itibarını kurtarmak için çabalayan bir genç, yanlış zamanın ve yanlış davanın kurbanı olan eski bir aşkın hikâyesi anlatılıyor. 1980 darbesinde gururu, itibarı zedelenen, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun haksız yere hüküm giyen insanların, darbe sonrasında hayata tutunma çabalarını perdeye taşıyan film; büyük bir mücadeleyi aktarıyor. Herkesin kendisinden bir pay bulacağı sinema filmini gençlerle birlikte izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bugün yaşayan nesil tarihi iyi değerlendirmelidir. Bu bazen tiyatro, bazen roman veya bazen de sinema filmiyle olur. Bugün kü gençlerimizin dünün mücadele eden insanların ne zorluklar ve çileler çektiğini bu tür eserleri takip ederek öğrenmesi gerekiyor. Bizim Hikaye etkileyici bir sinema filmi olmuş” şeklinde konuştu.

“KARARLI İNSANLAR ÇİLE ÇEKMİŞTİR”

Gençlere yön vererek mücadele eden inanan kararlı insanların ne zorlukları aştığını ve aydınlık yarınlara ulaşmasında İsmaillerin önemine vurgu yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu film tarihe yön veren insanların nasıl çile çektiğini güzel bir şekilde anlatıyor. Günümüzde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bugün kü neslin örnek alacağı zorlu bir hayat yaşamıştır. Kendileri bir inanç uğruna yıllarca mücadele etti. İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı iken hapse atıldı. Buna rağmen yılmadı ve Türkiye’nin kaderini gidişatını değiştiren mücadeleyi verdi. Gençlerimiz bu güzel insanı ve dava neferlerini örnek almalıdır. Kendilerine rol model olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ve İsmail Akıncı’ları örnek almalıdırlar. Gençlerimiz yılmadan umutla geleceğe bakmalıdır. İmanlı insan gelecekten asla umudunu kesmez. Çok çalışarak bu güzellikleri mutlulukları ve özgürlükleri devam ettirebilmek için tarihi olaylardan ders çıkarmak zorundayız. İzlediğimiz bu sinema filmi bu ülkenin zorluklar altından nasıl kazanımlar elde edildiğini anlatıyor. Çalışmazsak ihmalkâr davranırsak ve nemelazımcı olursak o sıkıntılı günler geri gelir. Bunu istemiyorsak İsmail Akıncıların hayatlarını örnek alacağız” diye konuştu.

“SADECE İSMAİLLER HÜCREYE ATILMADI”

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 1980 darbesi ve darbe öncesinde geçmiş dava insanların nasıl bir zorlu hayat yaşadıklarını anlatması bakımından Bizim Hikâyeyi çok önemli bulduğunu vurgularken, “Özgürlüklerin kazanımı bazı insanların fedakâr, dik ve kararlı mücadelesi sonrasında gerçekleşmiştir. İsmail gibiler sadece hücreye atılmadı. Bir millet ve özgürlükler parmaklıklar arkasına atıldı. Bu üzücü olayların bir kez daha yaşanmaması için herkesin ve her toplumun mücadele etmesi ve çalışması gerekmektedir” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ayrıca, “İnsanları sırf farklı düşüncüleri için insanları hapse atıp, toplumsal kamplaşmaya müsaade ederek insanları zindanlarda çürütülmesini bu duygu yüklü filmle anlatan senaristleri, yapımcılarını ve bu filmde rol alan tüm sanatçıları kutluyorum, tebrik ediyorum” ifadelerini de kullandı. NCİTY Alışveriş merkezinde ki sinemada “Bizim Hikaye” filmini izleyen Başkan Karaosmanoğlu’na Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş’ta eşlik etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817