Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Önyargılar en büyük engelliliktir’’

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Engelliler Haftası münasebetiyle Kent Konseyi Engelliler Meclisini makamında ağırladı. Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm ve Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Nesrin Atar ile üyelerinin hazır bulunduğu görüşmede, “En büyük engel yürekte ve beyinde olandır. Önyargılarsa daha büyük engelliliktir. Sevgisiz, merhametsiz, vicdansız ve bizi biz yapan değerlerden uzak duranlar asıl engelli olanlardır” dedi.

 

“ENGELLİLERİN YANLARINDA OLMAK BİZLERİN GÖREVİDİR”

Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı ve Kocaeli Çölyak Derneği Başkanı Nesrin Atar da yaptıkları çalışmalar hakkında Başkan Karaosmanoğlu’na bilgiler aktarırken, özellikle Çölyak hastalığı konusunda ortaya koyulan destekler için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu da, “Engelliler bizim kardeşimizdir. Onlara destek ve yanlarında olmak bizlerin görevidir. Engellilerin yaşamı konusunda farkındalık çalışmalarını ortaya koyuyoruz. İşte Çölyak rahatsızlığında da üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Özellikle fırınlarımızda bu rahatsızlığın önemi noktasında eğitimler vermeliyiz” açıklamasını yaptı.

 

“HAYATTA BAZI ŞEYLERİ YAŞAMADAN ANLAYAMAYIZ”

Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, engelliler konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi aktarırken, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm de, Engelsiz liderler ve yaşam koçları projesinin geldiği son durumdan bahsetti. Dünyayı görmeden yaşama gibi engelli bir bireyin yaşamda karşılaştığı zorluklardan bahseden ve önlem almak için çalıştıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün sizlerle bir kez daha buluşmaktan dolayı çok mutluyum. Hayatta bazı şeyleri yaşamadan anlayamayız. Sadece anlamaya çalışırız. Bu ikisi arasında çok ince bir çizgi vardır. İşte bizler bu çizgileri ortadan kaldırmalıyız. Hayatta unutmayalım ki birbirimizi anlamak zor değil” şeklinde konuştu.

 

GÖĞÜS GEREBİLMELERİNDEN DOLAYI ONLARI KUTLUYORUM”

Engelli kardeşlerimiz özel insanlardır hatırlatması da yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Engelliler sağlıklı insanlardan üstünlerdir.  Çünkü karşılarına çıkan ya da çıkacak olan sorunlarla baş edebilecek güçteler. Benim ellerim var, ama eli olmayan bir ressam kadar iyi resim yapamıyorum. Benim gözlerim var, ama gözleri görmeyen bir kardeşim kadar iyi şarkı söyleyemiyorum. Bizler kardeşlerimizin engelli olduklarını değil, özel olduklarını hissetmelerini sağlayalım. Özel kardeşlerimizi anlıyor, onları yaşama bağlılıklarından her zorluğa göğüs gerebilmelerinden dolayı yürekten kutluyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı. Görüşme yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817