Başkan: Körfez evimin mutfağıdır
 İzmit Körfezi’nin Başiskele sahilinde önceki gün yaşanan aşırı deniz kirliliği ile ilgili dünkü haberimiz büyük yankı uyandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, dün bu konuda gazetemize yaptığı açıklamada, “İzmit Körfezi, evimizin mutfağıdır. Körfez için çok çaba harcadık. Yeniden kirletilmesine izin vermem” dedi.

EKİP OLUŞTURDUM

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Körfezi’nin her yanının sürekli denetlendiğini, bunun için  her türlü araç donanımına sahip özel ekip oluşturduğunu anlattı, “Başiskele sahilindeki kirlilikten bilgim oldu. Su örnekleri incelendi. İlk tespitlere göre, sanayi atığı söz konusu değil. Bu konuyu titizlikle araştıracağız” dedi.

PİS KOKU YOSUNDAN

Başkan Karaosmanoğlu, bölgede özellikle sıcak havalarda hissedilen pis kokunun ise, atıklardan değil, bölgedeki bataklıktan temizlenen yosunlardan kaynaklandığını söyledi. Başkan, “Bataklığı temizleyen ekiplere talimat verdim. Çalışma temposu yükselecek. Bir-iki ay içinde bu bölge tamamen temizlenecek ve koku sorunu da ortadan kalkacak.”

KİMSE KİRLETEMEZ

Başkan Karaosmanoğlu, İzmit Körfezi’ne sanayi atığı atılmaması konusunda çok hassas olduklarını vurguladı, “Bölgede kurulu Hayat Kimya’nın daha önce bir-iki vukuatı oldu. Ağır cezalar kestik. Ciddiyetimizi biliyorlar. Hayat Kimya Denizi kirletemez. Denize zerre kadar zehirli atık bırakanları en ağır şekilde cezalandıracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817